Πιο γρήγορο «Golden Visa» υπόσχεται ο Γεωργιάδης – Καθυστερήσεις ετών καταγράφει η αγορά

Αλλαγές στο πρόγραμμα «Golden Visa» με γνώμονα την παροχή επιπλέον κινήτρων στους υποψήφιους επενδυτές ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Κίνα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Επιπλέον ο υπουργός στο πλαίσιο της συμμετοχής του  στην 3η Σύνοδο της Διευθύνουσας Επιτροπής του διμερούς πλαισίου συνεργασίας, υπέγραψε επικαιροποιημένο πλαίσιο συνεργασίας 2020-2022.

Ο κ. Γεωργιάδης συμμετείχε ως κύριος ομιλητής σε εκδήλωση υπό τον τίτλο «2020 Overseas Investment Summit», στη Σαγκάη, η οποία είχε ως βασικό αντικείμενο την παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα των ακινήτων στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υπουργός εστίασε στις υπό ψήφιση αλλαγές του ρυθμιστικού πλαισίου για το πρόγραμμα «Golden Visa».

Εν τω μεταξύ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το πρόγραμμα χορήγησης αδειών παραμονής «golden visa» (χρυσή βίζα), καθώς, όπως σημειώνουν φορείς που συνεργάζονται καθημερινά με ξένους επενδυτές ακινήτων, «το σύστημα βρίσκεται στα όριά του, αν δεν τα έχει ξεπεράσει ήδη».

«Πριν από περίπου μία εβδομάδα χρειάστηκε να υποβάλουμε αίτημα για ραντεβού για λογαριασμό ενδιαφερόμενου πελάτη μας, ωστόσο, προς έκπληξή μας, η απάντηση ήταν αρνητική, δηλαδή το γραφείο αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει όχι σε 1-2 χρόνια από σήμερα, αλλά καθόλου», σημειώνει στην Καθημερινή ο  Αλέξανδρος Ρισβάς, επικεφαλής δικηγορικής εταιρείας, η οποία είναι και ενεργό μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μετανάστευσης Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δυσκολίες παρατηρούνται πλέον και στις διοικήσεις εκτός Αθηνών, όπου είχαν στραφεί τους τελευταίους μήνες όλο και περισσότερα δικηγορικά γραφεία, ώστε να εξυπηρετήσουν ταχύτερα τους πελάτες-επενδυτές τους. Υπενθυμίζεται ότι, προκειμένου να διευκολυνθεί η κατάσταση, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δώσει τη δυνατότητα από τις αρχές του φετινού Απριλίου να γίνεται η κατάθεση των σχετικών αιτημάτων έκδοσης των αδειών παραμονής σε όλες τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της επικράτειας και όχι υποχρεωτικά σε εκείνες στις οποίες υπάγεται το ακίνητο που πρόκειται να αποκτηθεί.

Πηγή: Πιο γρήγορο «Golden Visa» υπόσχεται ο Γεωργιάδης – Καθυστερήσεις ετών καταγράφει η αγοράaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα