Πιλότος στη Ρωσία έδωσε τη θέση του σε επιβάτιδα για να την εντυπωσιάσει (video)

Σάλος έχει προκληθεί στη Ρωσία από το γεγονός πως ο κυβερνήτης ενός επιβατικού αεροσκάφους φέρεται να παραχώρησε τη θέση του στο πιλοτήριο σε μια νεαρή επιβάτιδα, χωρίς καμία εκπαίδευση, ενώ το αεροπλάνο πετούσε στη Σιβηρία. Ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό που σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου 2019. Αρχικά κάποιοι είπαν πως η νεαρή ήταν εκπαιδευόμενη αεροσυνοδός.

Σ’ ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media διακρίνεται η νεαρή γυναίκα, που φορά ροζ πουλόβερ, μέσα στην καμπίνα του πιλότου, να χειρίζεται τα όργανα οδήγησης την ώρα της πτήσης, ενώ ακούγεται η φωνή ενός άνδρα που της δίνει οδηγίες. Το βίντεο συνοδεύεται από το σχόλιο: «Ήταν πολύ ωραία! Ευχαριστώ!».

Με τις εικόνες να αναπαράγονται από τα ρωσικά ΜΜΕ, ο διαχειριστής του λογαριασμού, τελικά, απέκλεισε την πρόσβαση άλλων χρηστών στο βίντεο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, όλα συνέβησαν την 31η Αυγούστου, όταν «ένα εκ των μελών του πληρώματος άφησε να μπει στο πιλοτήριο μια νεαρή γυναίκα που δεν διέθετε άδεια να πετάει αεροσκάφη». Της παραχώρησε τα ηνία του αεροσκάφους.

Οι ρωσικές αρχές, πάντως, διερευνούν την υπόθεση και έχουν ζητήσει το σχέδιο πτήσης, τη λίστα επιβατών και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορεί να χρησιμεύσει για τον εντοπισμό του πιλότου.

Όπως εξήγησε η Επιτροπή Έρευνας της Γιακουτία, μιας περιοχής στη Σιβηρία, το αεροπλάνο, ένα «Antonov-24» ανήκει στην τοπική εταιρεία «IrAero» και μετέφερε επιβάτες, όταν εκτυλίχθηκε το περιστατικό.

Η εταιρεία «IrAero» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Επί του παρόντος, υπάρχουν αμφιβολίες ότι αυτό το υλικό σχετίζεται πραγματικά με τις δραστηριότητες της αεροπορικής μας εταιρείας στον τομέα της μεταφοράς επιβατών».

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, που μπορεί να μεταφέρει έως και 52 επιβάτες, πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Γιακούτσκ στο Σακίριρ, στο βόρειο τμήμα της Γιακουτία, σύμφωνα με δελτίο Τύπου. Η αεροπορική εταιρεία «IrAero», η οποία διαθέτει έναν στόλο 25 αεροσκαφών, εξυπηρετεί πόλεις της Σιβηρίας αλλά και τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και σταθμούς στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Δεν είναι πάντως, η πρώτη φορά που καταγράφεται ένα τέτοιο περιστατικό καθώς, το 1994, ένας ρώσος πιλότος άφησε τον γιο του να κατευθύνει ένα Airbus A310, με δυσάρεστη κατάληξη αφού συνετρίβη και όλοι οι επιβάτες σκοτώθηκαν.

Πηγή: Πιλότος στη Ρωσία έδωσε τη θέση του σε επιβάτιδα για να την εντυπωσιάσει (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα