Παύθηκαν των καθηκόντων τους οι δυο καραμπινιέροι που κατηγορούνται για βιασμό

Παύθηκαν προσωρινά των καθηκόντων τους οι δυο καραμπινιέροι που εργάζονται στην Φλωρεντία και κατηγορούνται για βιασμό από δυο αμερικανίδες φοιτήτριες. Οι δυο κοπέλες κατήγγειλαν ότι οι καραμπινιέροι (τριάντα και σαράντα πέντε ετών) προσφέρθηκαν να τις συνοδεύσουν σπίτι τους από μια ντίσκο, με αυτοκίνητο υπηρεσίας, και μόλις μπήκαν στο διάδρομο της πολυκατοικίας, άρχισε ο εφιάλτης του βιασμού.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ένας από τους δυο καραμπινιέρους παρουσιάσθηκε οικειοθελώς στην εισαγγελία της Φλωρεντίας και φέρεται να κατέθεσε ότι είχε, όντως, σεξουαλική επαφή με μια από τις δυο κοπέλες, αλλά με την συναίνεσή της. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, όμως, προκύπτει ότι οι δυο φοιτήτριες ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, κάτι που μπορεί να επιβαρύνει την θέση των δυο καραμπινιέρων, οι οποίοι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φορούσαν στολή και ήταν εν ώρα υπηρεσίας. Τους κοινοποιήθηκε κλήση σε απολογία για σεξουαλική κακοποίηση.

«Δεν φωνάξαμε. Θα μπορούσε να μας ακούσει, κάποιος, και ίσως να μας προστρέξει. Αλλά οι δυο άνδρες οπλοφορούσαν και φοβηθήκαμε», κατέθεσε, σύμφωνα με τον Τύπο, μια από τις δυο νεαρές Αμερικανίδες.

«Αν οι κατηγορίες βρουν επιβεβαίωση, θα είναι κάτι το βαρύτατο και κατάπτυστο. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται με αυτό τον τρόπο την στολή τους. Η Φλωρεντία, πάντως, παραμένει μια φιλόξενη πόλη», δήλωσε σήμερα το βράδυ η υφυπουργός παρά την προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης, Μαρία Έλενα Μπόσκι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή