Παρενόχληση από την τουρκική ακτοφυλακή κατήγγειλε ένας ψαράς στην Κάλυμνο (video)

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου ένας έλληνας ψαράς κατήγγειλε ότι σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής του ζήτησε να απομακρυνθεί από ελληνικά χωρικά ύδατα με το πρόσχημα ότι βρίσκεται σε τουρκικά .

Το περιστατικό συνέβη, το πρωί και ενώ ο ψαράς βρισκόταν με το σκάφος του στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καλόλιμνου. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές στη συνέχεια το φουσκωτό απομακρύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές.

Ο αλιέας κατήγγειλε το περιστατικό στο λιμεναρχείο Καλύμνου ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.
Σημειώνεται πως αυτή τη περίοδο κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή είναι σε εξέλιξη η επονομαζόμενη μάχη της τσιπούρας με τα στελέχη της τουρκικής ακτοφυλακής να βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να προστατεύουν τους τούρκους ψαράδες.

Αξιωματικοί του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. σημείωναν πάντως πως μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί παραβίαση των θαλασσίων συνόρων από Τούρκους ψαράδες όπως συνέβαινε άλλες χρονιές κοντά στο Φαρμακονήσι ή το Αγαθονήσι.

Πηγή: Παρενόχληση από την τουρκική ακτοφυλακή κατήγγειλε ένας ψαράς στην Κάλυμνο (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα