Παρελθόν ο αμερικανός πρέσβης στη Ρωσία – Υπέβαλε την παραίτησή του στον Ντόναλντ Τραμπ

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, όπως το πρακτορείο TASS και η εφημερίδα The Salt Lake Tribune, που εκδίδεται στην πολιτεία της Γιούτα ο αμερικανός πρεσβευτής στη Ρωσία Τζον Χάντσμαν υπέβαλε την Τρίτη 6 Αυγούστου την παραίτηση του στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Χάντσμαν απέστειλε σήμερα το πρωί στον πρόεδρο Τραμπ επιστολή μέσω της οποίας υποβάλλει την παραίτηση στην οποία δηλώνει ότι σχεδιάζει να επιστρέψει στην πολιτεία της Γιούτα τον Οκτώβριο» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Για μένα ήταν τιμή η εμπιστοσύνη την οποία μου δείξατε ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ρωσία σ’ αυτήν την ιστορικά δύσκολη περίοδο των διμερών σχέσεων», λέει ο Χάνστμαν στην επιστολή του.

Ο Χάνστμαν αναμένεται να υποβάλει την παραίτηση του στις 3 Οκτωβρίου και σύμφωνα με την εφημερίδα εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα ως κυβερνήτης στην πολιτεία της Γιούτα, στην οποία υπήρξε κυβερνήτης από το 2005-2009. Στην Μόσχα ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής είναι από το 2017. Έχει διατελέσει πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Σιγκαπούρη (1992-1993) και στην Κίνα (2009-20011).

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα