Παρέμβαση εισαγγελέα στην υπόθεση της Λέρου – «Σταματούσαμε τον βιασμό μόνο αν έκλαιγαν»

  • Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, έδωσε παραγγελία να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς, να φύγουν από τη Λέρο και να εξακριβωθεί εάν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας έχει κακοποιηθεί
  • Η προανακριτική απολογία των γονέων που βίαζαν τα παιδιά τους σόκαραν ακόμα και έμπειρους αξιωματικούς
  • «Βιάζαμε τον 24χρονο γιο μας, που έχει νοητική υστέρηση και το 13,5 χρονών κορίτσι μας και το απολαμβάναμε», παραδέχτηκαν
  • «Σταματούσαμε μονάχα όταν έβαζαν τα κλάματα. Πολλές φορές χρησιμοποιούσαμε και διάφορα αντικείμενα, ενώ ο ένας από εμάς αυνανιζόταν», πρόσθεσαν

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσε το η υπόθεση των φρικιαστικών καταγγελιών για κακοποίηση των τριών παιδιών στη Λέρο από τους γονείς τους.

Η ανώτατη εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα της Κω για:

1) Να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους,

2) Να φύγουν από τη Λερο να εγκατασταθούν σε εδική δομή ώστε να λάβουν τη «φροντίδα» που απαιτείται και

3) Να ερευνηθεί εφόσον υπάρχει και τέταρτο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο πάσχει από νοητική στέρηση, αν και αυτό έχει κακοποιηθεί.

Λεπτομέρειες που σοκάρουν

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του δράματος που βίωναν επί σειρά ετών δύο ανήμπορα πλάσματα στη Λέρο.

Όπως έγινε γνωστό θύματα των τεράτων της Λέρου ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά τους, ένα αγόρι, 24 ετών σήμερα με νοητική υστέρηση και η ηλικίας 13,5 ετών κόρη τους.

Μάλιστα, ο μεγαλύτερος γιος, δεν άντεξε την κακοποίηση και έφυγε από το σπίτι. Παράλληλα, το μικρότερο παιδί, ένα αγόρι οκτώ ετών βρίσκεται πλέον στο σπίτι συγγενικού προσώπου.

Μάλιστα, πέρσι, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τόσο αυτό το παιδί όσο και η αδελφή του είχαν νοσηλευθεί σε νοσοκομείο Παίδων.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες κατά την απολογία

Ακόμα και έμπειροι αξιωματικοί «λύγισαν» με όσα είπαν τα τέρατα της Λέρου στις προανακριτικές τους απολογίες στην αστυνομία. Περιέγραψαν με πάσα λεπτομέρεια τις αποτρόπαιες πράξεις τους, πώς ακριβώς κακοποιούσαν τα ίδια τους τα παιδιά.

«Βιάζαμε τον 24χρονο γιο μας, που έχει νοητική υστέρηση και το 13,5 χρονών κορίτσι μας και το απολαμβάναμε. Σταματούσαμε μονάχα όταν έβαζαν τα κλάματα. Πολλές φορές χρησιμοποιούσαμε και διάφορα αντικείμενα, ενώ ο ένας από εμάς αυνανιζόταν», έχει καταθέσει μέχρι στιγμής το σατανικό ζευγάρι συγκλονίζουν αφού όπως χαρακτηριστικά είπαν στους αστυνομικούς:

Οι γονείς παραδέχτηκαν πως ο 27χρονος γιος τους δεν άντεξε τους ξυλοδαρμούς και έφυγε από το σπίτι ενώ ο 24χρονος γιος με το 13,5 ετών κορίτσι κακοποιούνταν και σεξουαλικά. Από τους αναίτιους ξυλοδαρμούς δεν είχε ξεφύγει ο 8χρονος γιος τους.

Στο σπίτι της θείας

Καταφύγιο στο σπίτι της θείας, μαζί με τον 8χρονο αδερφό της, βρήκε το ανήλικο κορίτσι, που δεν μπορεί να πιστέψει πως το μαρτύριό της έχει τελειώσει. Πλέον ξεκινά ο δύσκολος αγώνας να επουλωθούν οι πληγές, κυρίως στις παιδικές τους ψυχές.

Η ανήλικη δεν έχει μιλήσει και κάθεται σιωπηλή, βγάζοντας μουγκρητά, αρνούμενη να φάει και να πιει.


Πηγή φωτ.: aegeanews.gr

Πηγή video: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ ΔΗΡΑΣ

πηγή