ΠΑΟΚ: Στο ΣτΕ κατά του διορισμού Φαραντούρη και της σύστασης της ΕΕΑ

Ολοκληρώθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της απόφασης της ΕΕΑ για παράνομη σύνθεση της επιτροπής μετά από ενέργειες που δρομολογήθηκαν από τον ΠΑΟΚ.

Η διαδικασία διήρκεσε μία ώρα, με τους «ασπρόμαυρους» να εστιάζουν και στο διορισμό του Νίκου Φαραντούρη από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, λίγο καιρό πριν βγει η εισήγηση της ΕΕΑ για το θέμα της περιβόητης πολυιδιοκτησίας.

Κοινώς, ο ΠΑΟΚ ζητά να κηρυχθεί παράνομη η σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με την εισήγηση της οποίας επιβλήθηκαν ποινές τόσο στον «Δικέφαλο» όσο και στην Ξάνθη από τα αθλητικά πειθαρχικά όργανα (ΕΠΟ και Super League). Στη διαδικασία παραβρέθηκε και η πλευρά του Ολυμπιακού…

Από εκεί και πέρα, το θέμα που έγκειται, έχει να κάνει με το χρονικό διάστημα της απόφασης καθώς δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα, με τους νομικούς εκπροσώπους του ΠΑΟΚ να εξηγούν πως θα πρέπει να βγει απόφαση εντός των αθλητικών πλαισίων…

Το ΣτΕ έδωσε προθεσμία μίας εβδομάδας, ως την επόμενη Πέμπτη (11/06), να καταθέσουν όλες οι πλευρές τα υπομνήματά τους…

Υπενθυμίζεται ότι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν προσφύγει στο CAS, ενώ ο «Δικέφαλος» του Βορρά είχε κάνει σχετική καταγγελία και στον Άρειο Πάγο. Με τον ΠΑΟΚ να βάλλει κατά των δικαστών (θεωρώντας ότι δεν μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης), του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και της ΕΕΑ.

Άνθρωποι του ΠΑΟΚ είχαν αφήσει να εννοηθούν ότι θα… κυνηγήσουν τους «ερυθρόλευκους» μετά και την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίαςς της ΕΠΟ, που προτείνει και υποβιβασμό Ολυμπιακού, περί «προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους».

(πληροφορίες από sdna.gr)

Διαβάστε περισσότερα