Πανελλήνιες 2019: Όλες οι απαντήσεις στα σημερινά θέματα των Νέων Ελληνικών

  • Ο ρόλος της Τέχνης και του καλλιτέχνη στην κοινωνία, ήταν το θέμα με το οποίο έπρεπε να καταπιαστούν οι υποψήφιοι
  • Το Σάββατο (8/6), οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Άλγεβρας
  • Αύριο Παρασκευή (7/6) θα αρχίσουν οι εξετάσεις και για τους υποψήφιους των γενικών λυκείων (ΓΕΛ), με την εξέταση στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας
  • Συνολικά, 102.000 περίπου υποψήφιοι διεκδικούν 78.335 θέσεις στα ελληνικά ΑΕΙ

Άρχισαν σήμερα Πέμπτη (6/6) οι Πανελλήνιες Εξετάσεις, με τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) να δίνουν το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Ο ρόλος της Τέχνης και του καλλιτέχνη στην κοινωνία, ήταν το θέμα με το οποίο έπρεπε να καταπιαστούν οι υποψήφιοι. Στο πρώτο κομμάτι της εξέτασης, το μη λογοτεχνικό κείμενο, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν ερωτήσεις που αφορούσαν την τοποθέτηση του Αλμπέρ Καμύ στην Ακαδημία της Σουηδίας το 1957, όταν κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Στη συνέχεια, κλήθηκαν να αναπτύξουν τους τρόπους με τους οποίους το σύγχρονο σχολείο θα μπορούσε να αναλάβει καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο της Τέχνης και του Πολιτισμού, σε μία σύντομη ομιλία στη Βουλή των Εφήβων.

Τα θέματα στα Νέα Ελληνικά

Οι απαντήσεις των Νέων ΕλληνικώνΤο Σάββατο (8/6), οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Άλγεβρας.

Επιπλέον, αύριο, Παρασκευή, θα αρχίσουν οι εξετάσεις και για τους υποψήφιους των γενικών λυκείων (ΓΕΛ), με την εξέταση στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας).

Συνολικά, 102.000 περίπου υποψήφιοι διεκδικούν 78.335 θέσεις στα ελληνικά ΑΕΙ.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών (συγκεκριμένα από τις 6/6/2019 έως και τις 2/7/2019), η είσοδος του κοινού και των δικηγόρων στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα πραγματοποιείται μόνο από τις 12:00 έως και τις 14:00.

 

Διαβάστε περισσότερα