Παλαιστίνιος μαχαίρωσε θανάσιμα ισραηλινό στρατιώτη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Νεκρός έπεσε, μετά από επίθεση με μαχαίρι από έναν Παλαιστίνιο, ένας Ισραηλινός  σε εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το νέο αυτό επεισόδιο σημειώθηκε στην πόλη Άριελ, έναν από τους μεγαλύτερους εβραϊκούς οικισμούς της περιοχής. Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ο Παλαιστίνιος μαχαίρωσε τον Ισραηλινό πολίτη σε μια στάση λεωφορείου, στην είσοδο του Άριελ. Ένας αξιωματικός του στρατού που είδε τον δράστη τον καταδίωξε και τον χτύπησε με το αυτοκίνητό του αλλά ο Παλαιστίνιος κατάφερε να διαφύγει και οι στρατιώτες έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του, σε μια συνάντηση που είχε με βουλευτές του κόμματος Λικούντ.

Η κατάσταση είναι τεταμένη στη Δυτική Όχθη αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, στις 6 Δεκεμβρίου, απορρίπτοντας την πολιτική που ακολουθούσε επί δεκαετίες η Ουάσινγκτον στο Μεσανατολικό, ότι το καθεστώς της πόλης θα πρέπει να αποφασιστεί μέσω ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

πηγή