Παιδική Αντιρατσιστική Γιορτή την Κυριακή 10 Ιουνίου στη Λαμπρινή

Την Κυριακή 10 Ιούνη από τις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Παιδική Αντιρατσιστική Γιορτή, στην Παιδική Χαρά στην πλατεία του Αγ. Ανδρέα στην Λαμπρινή.

Μια γιορτή για όλα τα παιδιά, που σαν στόχο έχει την ομαδική λειτουργία, την εξάλειψη των διαφορών, αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα, ρίχνοντας γέφυρα αλληλεγγύης προκειμένου τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με άλλους πολιτισμούς, χώρες και παιχνίδια απ’ όλο τον κόσμο, μέσα από έναν δημιουργικό τρόπο.

Η γιορτή θα περιλαμβάνει διαφορετικούς «σταθμούς» δημιουργικής απασχόλησης, κινητικά παιχνίδια και κατασκευές, μουσική, ακροβάτες, face painting, παιδικό βιβλιοπωλείο και πολλές ακόμα δράσεις. Επίσης, στη γιορτή θα συμμετέχει το Θέατρο του Νέου Κόσμου με τη δράση «θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά» και την παιδική θεατρική παράσταση «Πινόκιο». Και όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο. Στο χώρο θα λειτουργεί κυλικείο με νερά, καφέδες, χυμούς και φαγητό για να καλυφθούν τα έξοδα της αυτοοργανωμένης γιορτής.

Η ιδέα για την Παιδική Αντιρατσιστική Γιορτή γεννήθηκε μέσα από την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή νεολαίας αλλά και οικογενειών με μικρά παιδιά, στο ετήσιο Αντιρατσιστικό Κάμπινγκ YRE – Antinazi Zone που που διοργανώνουμε τα τελευταία 25 χρόνια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Το φετινό κάμπινγκ θα πραγματοποιηθεί στις Ροβιές της Β. Εύβοιας, από 27 Ιουλίου μέχρι 5 Αυγούστου. Πέρα από συζητήσεις, συναυλίες, εργαστήρια και προβολές, θα υπάρχει σταθερά μια «γωνιά» και ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων, προσανατολισμένο στα παιδιά. Όχι με τη λογική της «απασχόλησης», προκειμένου οι γονείς να αποδεσμεύονται, αλλά με ένα τρόπο που να ενσωματώνει τα παιδιά στη ζωή του κάμπινγκ. Να τους δίνει τη δυνατότητα μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, παιχνίδια, κατασκευές και πολλά άλλα, να γνωρίσουν τι σημαίνει συλλογικότητα, αλληλεγγύη, διαφορετικότητα.

πηγή