«Πάρτι» στη Wall Street – O Dow Jones κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο εδώ και 90 χρόνια (video)

Ράλι… καταγράφηκε στη Wall Street, καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τη λήψη μέτρων στήριξης της οικονομίας κατά 2 τρις δολάρια ώστε να αντιμετωπιστεί ο οικονομικός αντίκτυπος του κορονοϊού. Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για την οικονομία και μετά για τους ασθενείς από τον κορονοϊό

Συγκεκριμένα, στη Wall Street, o Dow Jones πραγματοποίησε άλμα κατά 11,37% ή 2.112 μονάδες στις 20.704 – καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από το 1933… Ο S&P κατέγραψε κέρδη κατά 9,38% στις 2.447 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 8,12% στις 7.417 μονάδες.

Αυτό το αναμενόμενο νομοσχέδιο – που έχει καταψηφισθεί από τους Δημοκρατικούς ήδη δύο φορές- έρχεται να προστεθεί στα επιθετικά μέτρα που έχει εξαγγείλει τις τελευταίες μέρες η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα. Τη Δευτέρα (23/03) η Fed ανακοίνωσε σειρά μέτρων που επιτρέπουν σε ένα μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων να έχουν πρόσβαση σε νέα κεφάλαια προκειμένου να επιβιώσουν από τη «σοβαρή οικονομική αναταραχή» που προκαλεί ο Covid-19.

Πηγή: «Πάρτι» στη Wall Street – O Dow Jones κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο εδώ και 90 χρόνια (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα