Πάλη: Ελληνικές επιτυχίες με δύο μετάλλια στη Γεωργία

Ο ελληνικός αθλητισμός έχει επιτυχίες και στην πάλη… Η ελληνική αποστολή επέστρεψε με δύο μετάλλια στις αποσκευές της από το διεθνές τουρνουά ελληνορωμαϊκής Εφήβων που πραγματοποιήθηκε στη Γεωργία. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ντούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ο Ηλίας Παγκαλίδης το χάλκινο σε μία διοργάνωση πολύ υψηλού επιπέδου.

Πιο αναλυτικά, στα 130κ. ο Νίκος Ντούνιας κυριάρχησε. Στην πορεία του για το χρυσό νίκησε με τεχνική πτώση τους Γιουσουμόφ (Αζερμπαϊτζάν) και Σιμονιάν (Αρμενία), ενώ εγκατέλειψε τραυματίας ο Μπαρμπακάτζε (Γεωργία) σε ένα σημείο στο οποίο ο έλληνας πρωταθλητής ήταν 6-0 μπροστά στο σκορ.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ηλίας Παγκαλίδης στα 82κ. Αρχικά επικράτησε με πτώση του Τόγκαν (Τουρκία), αλλά ηττήθηκε από τον Ορουζαντεχ (Ιραν) με 6-2. Στον αγώνα για την τρίτη θέση επικράτησε με 12-9 του Σαρικσιάν (Αρμενία). Στα 87κ. ο Γιάννης Ξυνόπουλος έφτασε κοντά στο μετάλλιο, αλλά κατέλαβε την 5η θέση.

Στα 67κ. ο Λεωνίδας Τσαμπισβίλι ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από τον Σοτάτζε (Γεωργία). Στα 60κ. ο Κυριάκος Ζουρνατσίδης έχασε από τον Ρεζανεσχάντ (Ιράν), ενώ στα 97κ. ο Αποστολης Τσιόβολος ηττήθηκε από τον Αζέρο Αμπιγέτ.

Να αναφέρουμε ότι την αποστολή συνόδευσαν οι προπονητές Ηλίας Παγκαλίδης και Χρήστος Κατσαρός, ενώ στη διοργάνωση συμμετείχε ο διαιτητής Γιώργος Μουστακίδης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφία: elop.gr

Διαβάστε περισσότερα