Ο Giorgio Armani έδωσε 1,2 εκατομμύρια ευρώ σε νοσοκομεία της Ιταλίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Το χρηματικό ποσό των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ δώρισε ο ιταλός σχεδιαστής μόδας, Giorgio Armani σε τέσσερα νοσοκομεία και στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, ως βοήθεια για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Μέσα σε δύο εβδομάδες καταγράφηκαν 463 θάνατοι και αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς 9.172 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον ιό και το σύστημα υγείας έχει φθάσει στα όριά του.

Ο Αντόνιο Πεζέντι, επικεφαλής της μονάδας αντιμετώπισης κρίσεων στη Λομβαρδία δήλωσε ότι το σύστημα υγείας είναι «ένα βήμα πριν από την κατάρρευση» καθώς οι θάλαμοι εντατικοί θεραπείας είναι πλήρεις και δεν μπορεί να γίνει εισαγωγή ασθενών.

Ο Giorgio Armani δώρισε μέσω του ομίλου μόδας 1,25 εκατομμύρια ευρώ σε τρία νοσοκομεία στο Μιλάνο, σε νοσοκομείο της Ρώμης, καθώς επίσης και στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο όμιλος είχε έσοδα 2,1 δισ. ευρώ το 2018.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων στον όμιλο που εδρεύει στο Μιλάνο εργάζονται από το σπίτι και οι μονάδες παραγωγής λειτουργούν με όσο το δυνατόν λιγότερους εργαζόμενους, τόνισε η εκπρόσωπος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Ο Giorgio Armani έδωσε 1,2 εκατομμύρια ευρώ σε νοσοκομεία της Ιταλίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊούaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα