Ο Τραμπ αντιδρά στην ομιλία του Σπάικ Λι και καταγγέλει ρατσισμό… εναντίον του

Τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Σπάικ Λι έβαλε το πρωί της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την δήλωση του δεύτερου προς τους ψηφοφόρους  να κάνουν «την επιλογή της αγάπης απέναντι στο μίσος» κατά τις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Θα ήταν καλά αν ο Σπάικ Λι μπορούσε να διαβάσει τις σημειώσεις του ή, ακόμη καλύτερα, να μην έχει χρησιμοποιήσει καθόλου σημειώσεις, όταν χαρακτηρίζει ρατσιστή τον Πρόεδρό σας, που έκανε περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς απ’ οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο!» έγραψε ο Τραμπ σε ένα πρωινό τουίτ.

Παραγκωνισμένος για χρόνια από το Χόλιγουντ, ο Σπάικ Λι αποζημιώθηκε στην 91η τελετή  με το Όσκαρ καλύτερης διασκευής για την ταινία του “BlacKkKlansman“, που αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός Αφροαμερικανού αστυνομικού που διείσδυσε στην Κου Κλουξ Κλαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Στον φορτισμένο ευχαριστήριο λόγο του, ο Αφροαμερικανός σκηνοθέτης αναφέρθηκε στη διάρκεια της ομιλίας του στην 400ή επέτειο από την άφιξη της πρώτης ομάδας μαύρων σκλάβων στις Ηνωμένες Πολιτείες στο 1619, στη «γενοκτονία» των Ινδιάνων της Αμερικής, καθώς και στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

«Ας κινητοποιηθούμε, ας είμαστε από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας» είπε ο Σπάικ Λι που έχει εκδηλώσει πολλές φορές την εχθρότητά του απέναντι τον Ντόναλντ Τραμπ. «Κάντε την επιλογή της αγάπης απέναντι στο μίσος. Ας κάνουμε τη σωστή επιλογή!»

Διαβάστε περισσότερα