Ο Τάσος Χαλκιάς στο altsantiri για τον Κώστα Βουτσά: Ήταν αγαπητός σε όλο τον κόσμο ανεξαιρέτως – Η απώλεια είναι μεγάλη

Συνέντευξη: Χρύσα Σκούρα

«Τον είχαμε γνωρίσει καλύτερα, είχαμε συνεργαστεί μαζί του, μάθαμε να τον αγαπάμε όπως μας αγαπούσε κι εκείνος, μάθαμε κοντά του πράγματα για τη δουλειά μας από την εμπειρία του και από τη γενναιοδωρία του για τους νεότερους συναδέλφους του. Η απώλεια είναι μεγάλη».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο altsantiri.gr, ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς, για τον θάνατο του φίλου και συναδέλφου του, Κώστα Βουτσά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης, σκορπίζοντας θλίψη σε ολόκληρη τη χώρα.

«Στους καλλιτέχνες δεν μετρά ιδιαίτερα η ηλικία, όσο η προσφορά τους και το ότι μπορούν να είναι ακόμα ενεργητικοί, παρά τη μεγάλη ίσως ηλικία τους. Ένας τέτοιος ήταν ο Κώστας Βουτσάς, ένας χείμαρρος υποκριτικής, που σάρωνε στο πέρασμά του τους πάντες, χωρίς όμως να τους “καπελώνει”, αλλά με μία όμορφη συνεργασία», λέει συγκινημένος ο Τάσος Χαλκιάς και θυμάται την παράσταση της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη», στην οποία συνεργάστηκε με τον κορυφαίο κωμικό.

«Τον γνώρισα και ζήσαμε μαζί τέσσερα χρόνια, από το 2014 έως το 2018, στην παράσταση της Μιμής Ντενίση. Εκεί είδα τον συνεργάτη, συνάδελφο και φίλο Κώστα, από κοντά πάνω στη σκηνή και τον θαύμαζα κάθε βράδυ. Πέρασα μαζί του πραγματικά ονειρεμένα χρόνια συνεργασίας και θεατρικής δημιουργίας», σημειώνει ο ίδιος.

«Είναι μια μεγάλη απώλεια αυτή του Κώστα Βουτσά. Θεωρώ ότι είναι ίσως ο τελευταίος “φύσει και θέσει” κωμικός, αναδεικνυόμενος μέσα από το θεατρικό “μπουλούκι” της Κατοχής, και αργότερα βέβαια από τον ελληνικό κινηματογράφο της χρυσής εικοσαετίας του Φίνου, του Καραγιάννη, αλλά και πολλών άλλων», λέει στη συνέχεια στο altsantiri.gr ο Τάσος Χαλκιάς.

«Έλεγε κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ χαρακτηριστικό. Έλεγε ότι τα τρία “Β” του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου πέρασαν μία δεκαετία έως και δεκαπενταετία, που ήταν τα πιο ακριβοπληρωμένα: Βουγιουκλάκη, Βλαχοπούλου, Βουτσάς», αναφέρει ο ίδιος και προσθέτει:

«Έλεγε ότι η ζωή είναι για να τη γεμίζεις χαρά κοντά στους ανθρώπους που αγαπάς, και ότι υπάρχει και μία ιδιαίτερη αποστολή στη ζωή, κι αυτή είναι οι γυναίκες! Το χιούμορ του ήταν πηγαίο και προσιτό προς τον καθένα. Δεν είχε το περίφημο “ακριβοπληρωμένο” χιούμορ, καθώς ήταν αγαπητός σε όλο τον κόσμο ανεξαιρέτως».

«Εύχομαι στην οικογένειά του συλλυπητήρια και να είναι δυνατοί γιατί ο Κώστας είναι και θα μείνει στην καρδιά όλων μας, αφού έχει γράψει τη δική του ιστορία. Του εύχομαι καλό ταξίδι», καταλήγει ο Τάσος Χαλκιάς.

Πηγή: Ο Τάσος Χαλκιάς στο altsantiri για τον Κώστα Βουτσά: Ήταν αγαπητός σε όλο τον κόσμο ανεξαιρέτως – Η απώλεια είναι μεγάληaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα