Ο στρατός της Ινδίας πιστεύει στο γέτι και το Διαδικτυο δεν μπορεί να «κρατηθεί» από τα γέλια

Ο στρατός της Ινδίας μπορεί να είναι από τους μεγαλύτερους τους κόσμου και μάλιστα να έχει πυρηνικά στη διάθεση του, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει και αυτός τα δικά του προβλήματα.Πέρα από τις εντάσεις με το Πακιστάν, σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και το… γέτι.

Συγκεκριμένα, αξιωματικοί του, κατά τη διάρκεια αποστολής στο Νεπάλ εντόπισαν μυστηριώδεις τεράστιες πατημασιές, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι ανήκουν στο Γέτι, τον χιονάνθρωπο των Ιμαλαΐων, προκαλώντας το γέλιο και τη δυσπιστία των χρηστών των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πατημασιές αυτές ήταν μεγέθους 81 επί 38 εκατοστά.

Η επιστημονική κοινότητα θεωρεί το Γέτι απλώς έναν μύθο, όμως αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης του Νεπάλ.

Αν και οι πατημασιές φέρονται να εντοπίστηκαν στις 9 Απριλίου.

Ιστορίες για το μεγάλο, τριχωτό τέρας που περιπλανάται στα Ιμαλάια έχουν προσελκύσει την προσοχή πολλών ορειβατών του Νεπάλ ήδη από τη δεκαετία του 1920, ωθώντας πολλούς, μεταξύ των οποίων και ο σερ Έντμουντ Χίλαρι, να αναζητήσουν το Γέτι.

Το 2008 Ιάπωνες ορειβάτες που επέστρεψαν από το δυτικό Νεπάλ δήλωσαν ότι είδαν πατημασιές οι οποίες πίστευαν ότι ανήκαν στο Γέτι.

Στην πραγματικότητα οι επιστήμονες δεν έχουν βρει στοιχεία για την ύπαρξη του Γέτι. Το 2013 Βρετανός επιστήμονας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μυθικό Γέτι ενδέχεται στην πραγματικότητα να είναι ένα υποείδος της καφέ αρκούδας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα