Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Bono μίλησαν για τη σεξουαλική κακοποίηση στην Ιρλανδική Εκκλησία (video)

Ο Frontman των U2 συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο στην πόλη του Βατικανού προ διημέρου (19 Σεπτεμβρίου) λόγω του Οργανισμού που έχει ιδρύσει ο καλλιτέχνης με στόχο την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας σε όλο τον κόσμο.

Μετά την συνάντηση των δύο επικεφαλής, ο οργανισμός ONE θα συνεργάζεται εφεξής με τον διεθνή οργανισμό Scholas Occurrentes, μία πρωτοβουλία με έδρα το Μπουένος Άιρες που στόχο έχει εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά όλου του κόσμου.

Δοθείσης αυτής της μοναδικής ευκαιρίας, ο Bono ανέφερε το μεγάλο σκάνδαλο της σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της ιρλανδικής εκκλησίας και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτή η ιστορία έχει αφήσει εμβρόντητο τον Πάπα Φραγκίσκο.

Στη διάρκεια της 30λεπτης συνάντησής τους, ο Πάπας παραδέχτηκε ότι στο τελευταίο ταξίδι στην Ιρλανδία, αισθάνθηκε ντροπή για την αποτυχία της Εκκλησίας να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης. Ενώ ο Bono στη συνέχεια του εξήγησε πώς μπορεί αυτό να φαίνεται στους ανθρώπους, το γεγονός δηλαδή ότι οι θύτες είναι πιο προστατευμένοι από τα θύματα, κάτι που στεναχώρησε ιδιαίτερα τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας. Μάλιστα ο καλλιτέχνης ανέφερε χαρακτηριστικά για τον πόνο που είδε στο πρόσωπό του: «Ένιωσα ότι ήταν ειλικρινής και νομίζω ότι είναι ένας εξαιρετικός-ιδιαίτερος άνθρωπος για τις ιδιαίτερες περιόδους που ζούμε».

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα ανάπτυξης αλλά και την 2η εγκύκλιο του Πάπα, τη «Laudato Si»(2015), βάσει της οποίας εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες για την πρόληψη της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε περισσότερα