Ο Ολυμπιακός δεν πάει στο ΟΑΚΑ και… περιμένει ΑΣΕΑΔ μπροστά στο φάσμα του υποβιβασμού στην Α2

  • Οριστική είναι η απόφαση των «ερυθρόλευκων» να μην αγωνιστούν κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ενημερώθηκε η αστυνομία
  • Από την απόφαση του ΑΣΕΑΔ στη προσφυγή του Ολυμπιακού, κρίνεται σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των Πειραιωτών, οι οποίοι κινδυνεύουν με υποβιβασμό.
  • Ολυμπιακό και ΕΟΚ κατάθεσαν τη Δευτέρα (20/5) τα υπομνήματά τους και ο χρόνος… τρέχει αντίστροφα για την εκδίκαση της υπόθεσης

Αμετάκλητη και οριστική είναι η απόφαση της ΚΑΕ Ολυμπιακός να μην αγωνιστεί στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για τα playoffs της Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι» ενημέρωσαν, τελικά, την Αστυνομία τη Δευτέρα (20/5) το πρωί, ώστε αυτή να μην προγραμματίσει μέτρα ασφαλείας για την άφιξη και την αποχώρηση της αποστολής των Πειραιωτών από το γήπεδο.

Πλέον, η μόνη ελπίδα για της ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, στο οποίο έχουν προσφύγει οι «ερυθρόλευκοι» ελπίζοντας στην ακύρωση της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ολυμπιακός ξεκαθάρισε ότι δεν θα αγωνιστεί, κάτι που σημαίνει ότι χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά και πλέον βρίσκεται κατάματα με τον υποβιβασμό στην Α2 κατηγορία. Ο ΕΣΑΚΕ είχε ενημερώσει τους παράγοντες του Ολυμπιακού πως αν δεν κατέβουν στο παιχνίδι, τότε αυτόματα θα υποβιβαστούν στην Α2 κατηγορία, με δεδομένο ότι έχουν υποπέσει και στο παρελθόν στο ίδιο παράπτωμα, μετά τις αποφάσεις του Δ.Σ. στις 15 του μήνα.

Νωρίτερα τη Δευτέρα (20/5) ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία καλούσε τους «ερυθρόλευκους» να αγωνιστούν κανονικά στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Όπως είπαμε, στο ΑΣΕΑΔ κρίνεται σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του Ολυμπιακού και την θέση του να μην παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό, με τους «ερυθρόλευκους» αλλά και την ΕΟΚ να καταθέτουν τα υπομνήματά τους τη Δευτέρα (20/5). H απόφαση των «ερυθρόλευκων» να μην παίξουν κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ επηρεάζεται άμεσα από τις δικαστικές αποφάσεις.

Να αναφέρουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ κατά των ορισμών διαιτητών της τελευταίας αγωνιστικής της Basket League τους οποίους και θεωρεί παράνομους. Σε περίπτωση δικαίωσης, θα ζητηθεί αναβολή του πρώτου προημιτελικού αλλά και ολόκληρης της σειράς.

H προθεσμία κατάθεσης υπομνημάτων από τις δύο πλευρές Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών εξέπνεε στις 12:00 της Δευτέρας (20/5) με τις δύο αντίδικες πλευρές, Ολυμπιακό και ΕΟΚ, να προβαίνουν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες. Πλέον, ο χρόνος «τρέχει» αντίστροφα για την εκδίκαση της υπόθεσης και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ (αναμένεται να εκδοθεί στις 13 Ιουνίου).

Επίσης, ο Ολυμπιακός είχε κινηθεί ξανά εναντίον του ΕΣΑΚΕ με νέα προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ στις 17/5, κάνοντας λόγο για παράνομη επικύρωση της βαθμολογίας, για να ξεκινήσουν πιο γρήγορα τα playoffs της Basket League. Αυτό συνέβη μετά την παράταση… που είχαμε για την εκδίκαση της πρώτης προσφυγής την Πέμπτη (16/5), καθώς η ΚΕΔ/ΕΟΚ ζήτησε διορία μέχρι τη Δευτέρα (20/5) – όπως είπαμε οι δυο αντίδικες πλευρές κατέθεσαν τα υπομνήματά τους – και την πήρε, κάτι που είχε δώσει το «πράσινο φως» ώστε να ξεκινήσει τα playoffs.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στείλει και εξώδικο στον ΕΣΑΚΕ, καλώντας την ανάκληση της επικύρωσης του βαθμολογικού πίνακα, την άμεση αναβολή των playoffs καθώς και την παραίτηση του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου (πρόεδρος Συνδέσμου) και της Ελένης Γονιδάκη (νομική σύμβουλος του Συνδέσμου). Βλέπετε, ο πρόεδρος της λίγκας είχε πει ότι η απόφαση να ξεκινήσουν τα playoffs ότι… «Και νομικά μπορούσε να επικυρωθεί η βαθμολογία».

Να θυμίσουμε ότι το Σάββατο (18/5) οι αδερφοί Αγγελόπουλοι αποφάσισαν από κοινού με τη Θύρα 7 ο Ολυμπιακός να μην κατέβει να παίξει στο ΟΑΚΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του μπάσκετ και την κλήρωση των διαιτητών, παρότι οι «ερυθρόλευκοι» στο έκτακτο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ την ίδια ημέρα είχαν τις υπόλοιπες ομάδες απέναντί τους.

Διαβάστε περισσότερα