Ο κορονοϊός σαρώνει τη Γαλλία: Αύξηση 41% στους θανάτους σε ένα 24ωρο

«Θερίζει» ο κορονοϊός την Γαλλία, καθώς οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 108 νέους θανάτους από τον Covid-19 την Πέμπτη 19 Μαρτίου. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 372, που σημαίνει μια αύξηση σχεδόν 41% σε διάστημα 24 ωρών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο διευθυντής των υγειονομικών αρχών της χώρας Ζερόμ Σαλμόν είπε επίσης ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 10.995, από τα 9.134 χθες, πρόκειται, δηλαδή, για μια αύξηση 20% σε ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με τον γάλλο αξιωματούχο, 1.122 άνθρωποι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και είναι διασωληνωμένοι, ένας αριθμός αυξημένος κατά 20,5% σε σύγκριση με χθες.

Υπολογίζεται ότι η Γαλλία διαθέτει περίπου 5.000 κρεβάτια με τον αναγκαίο εξοπολισμό, όμως τα κρεβάτια αυτά κατανέμονται ανομοιόμορφα στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι βρίσκονται σε αυστηρή καραντίνα για τρίτη ημέρα, περιορίζοντας τις μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες. Μάλιστα για να κυκλοφορήσουν απαιτείται η συμπλήρωση ειδικού εγγράφου με τον λόγο που βρίσκονται εκτός σπιτιού.

Πηγή: Ο κορονοϊός σαρώνει τη Γαλλία: Αύξηση 41% στους θανάτους σε ένα 24ωροaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα