Ο Ερντογάν παραπονιέται για «κακούς γείτονες» – «Αλλάξαμε το παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο»

  • Για την τουρκική επιθετικότητα φταίνε οι… «κακοί γείτονες»  για τον Ερντογάν
  • Τι ανέφερε για την άμυνα της Τουρκίας
  • «Η Τουρκία είναι πλέον μία χώρα που αντιμετωπίζει τις επιθέσεις κατά της ύπαρξής της»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε εκδήλωση σε στρατιωτική ακαδημία στην Άγκυρα την Παρασκευή 5 Ιουλίου τόνισε πως η επιθετική πολιτική που ακολουθεί η χώρα του το τελευταίο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο οφείλεται «σε επιθέσεις που δέχεται η Τουρκία από το εξωτερικό».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή η χώρα του είναι ικανή να αντιμετωπίζει όλες αυτές τις επιθέσεις στην πηγή τους πλέον και με αυτόν τον τρόπο χαλάει τα παιχνίδια που παίζουν οι γείτονες εναντίον της.

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι αναγκάστηκαν να αναπτύξουν την αμυντική ικανότητα της χώρας και να είναι υποχρεωμένοι να την εξελίσσουν διαρκώς, λόγω των «κακών γειτόνων που μας έκαναν νοικοκυραίους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα η Τουρκία είναι πλέον μία χώρα που αντιμετωπίζει τις επιθέσεις κατά της ύπαρξής της και της ομόνοιας απευθείας στην πηγή τους, όχι μόνο στο έδαφός της. Έτσι χαλάσαμε το παιχνίδι στη Συρία, έτσι αλλάξαμε το παιχνίδι και στην Ανατ. Μεσόγειο».

Τέλος τόνισε ότι η άμυνα απασχολεί έντονα την Τουρκία το τελευταίο διάστημα, καθώς η ατζέντα περιστρέφεται κυρίως γύρω από αυτήν. Και έδωσε ως παράδειγμα, τη συζήτηση για τους S-400, την παράδοση των F-35, όπως επίσης και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα