Ο δημοτικός υπάλληλος περιγράφει πώς απετράπη η αρπαγή ανήλικης από 63χρονο (video)

«Κάναμε έλεγχο σε κατάστημα στην πλατεία Αριστοτέλους και από διπλανό μαγαζί, μας ενημέρωσε ένας εργαζόμενος ότι υπήρχε ένας ύποπτος διάλογος, μεταξύ ενός ενήλικα και ενός ανήλικου κοριτσιού», δηλώνει ο Πορφύρης Ευσταθιάδης, ο δημοτικός υπάλληλος χάρη στην οξυδέρκεια του οποίου απετράπη αρπαγή ανήλικης από 63χρονο στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ένας από τους δύο δημοτικούς αστυνομικούς που ακολούθησαν τον φερόμενο ως δράστη, περιγράφει όλα όσα συνέβησαν μέχρι την σύλληψη του. «Αμέσως ειδοποιήσαμε την υπηρεσίας μας, ώστε να μας στείλουν συνδρομή μοτοσικλετιστές. Ακολουθήσαμε τον ύποπτο, ο οποίος προχωρούσε παράλληλα με το κοριτσάκι. Τον παρακολουθήσαμε και ήμασταν σε άμεση επικοινωνία με το “100” τηλεφωνικά, ώστε να δίνουμε στίγμα για την πορεία».

Οι δημοτικοί αστυνομικοί ακολούθησαν τον φερόμενο ως δράστη από την Λεωφόρο Νίκης, κινήθηκαν στην οδό Αριστοτέλους, την Τσιμισκή, ενημερώνοντας το κέντρο της Άμεσης δράσης. Τελικά ο ηλικιωμένος συνελήφθη στην οδό Αγίας Σοφίας.

Η σύλληψη του 63χρονου έγινε πολύ γρήγορα. Μία γυναίκα της Δημοτικής Αστυνομίας προσπάθησε να ηρεμήσει το 10χρονο κορίτσι δίνοντας του χυμό και νερό.

Την ετοιμότητα των δημοτικών αστυνομικών επαίνεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας: «Συγχαίρω τους δημοτικούς αστυνομικούς μας για τη χθεσινή τους επιτυχία, να αποτρέψουν αρπαγή ανηλίκου. Στόχος μας, κανείς δημότης, κάτοικος και επισκέπτης να μη νιώθει ανασφαλής. Αισθάνομαι υπερήφανος ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 63χρονος συνταξιούχος είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να προσεγγίσει το κορίτσι, κάνοντάς του δώρα. Ο ίδιος, πάντως, αρνείται όλες τις κατηγορίες. Την Δευτέρα θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Πηγή: ant1news.gr

Διαβάστε περισσότερα