Ο… αειθαλής Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019 με τη Hyundai

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ επιστρέφει το 2019, αυτή τη φορά αφήνοντας τη Citroen, για να οδηγήσει αγωνιστικό αυτοκίνητο της Hyundai στο νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι (WRC). Ο γάλλος θρύλος του WRC, ο οποίος κατέκτησε εννέα διαδοχικούς τίτλους οδηγών από το 2004 έως το 2012, αποχωρεί, ύστερα από είκοσι χρόνια παρουσίας στον όμιλο Peugeot-Citroen της πατρίδας του, και, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα των ΜΜΕ, η συμφωνία των δύο πλευρών θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Λεμπ πανηγύρισε 78 νίκες προτού αποχωρήσει από το WRC -ως οδηγός… πλήρους απασχόλησης- το 2012. Από τότε έχει λάβει σποραδικά μέρος σε αγώνες του πρωταθλήματος.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Michel Nandan δήλωσε: «Η ανακοίνωση του Sebastien είναι πολύ σημαντική για την ομάδα μας και είμαστε υπερβολικά χαρούμενοι που έχουμε υπογράψει για δύο χρόνια».

Από την μεριά του ο Σεμπάστιαν Λεμ δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να ανακοινώσω ότι εγώ και ο Daniel θα αγωνιστούμε σε έξι αγώνες στο WRC το 2019 με την Hyundai Motorsport. Η νίκη στο Rally Ισπανίας ξανά άναψε την σπίθα μέσα μου για να επιστρέψω στο WRC. Η μετακίνηση μας στην Hyundai θα μας δώσει μία νέα πρόκληση και είναι μία πρόκληση που ανυπομονώ να αντιμετωπίσω. Έχω εντυπωσιαστεί με την προσέγγιση της ομάδας και την αφοσίωση τους στο να πετύχουν».

Ο γάλλος οδηγός είχε γράψει στα social media: «Δεν μου άφησαν πολλές επιλογές στην PSA με τις στρατηγικές επιλογές τους. Και δεν ήθελα να αποσυρθώ ακόμα. Μαζί με τον Daniel Elena, θα αγωνιστούμε με την Hyundai το 2019 σε έξι αγώνες στο WRC».

Από την Hyundai ήρθε και επίσημη επιβεβαίωση ότι στην ομάδα θα παραμείνει ο Dani Sordo, ο οποίος θα συμμετάσχει σε 8 αγώνες την νέα χρονιά, ξεκινώντας από το Rally του Μεξικού. Οι Κορεάτες βρίσκονται σε συζητήσεις και με τον Hayden Paddon, ώστε να δουν τι μπορούν να κάνουν μαζί στο μέλλον.

Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί αυτοί οι αγώνες αλλά αναμένεται να είναι: Μόντε Κάρλο, Σουηδία, Κορσική, Χιλή, Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή: totalracing.gr

Διαβάστε περισσότερα