«Ο άνδρας μου εγκλωβίστηκε στο οικόπεδο της φρίκης» – Όσα λέει μια γυναίκα που έχασε τον σύζυγό της στο Μάτι

Συνεχίζουν να συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων που έχασαν συγγενείς, συντρόφους, φίλους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σοκαριστικά ήταν και όσα περιέγραψε η κυρία Πολύμνια Κοσσόρα, η οποία έχασε τον σύζυγό της στη φονική πυρκαγιά. 

Μιλώντας στην εκπομπή του Epsilon «Από Νωρίς», η κυρία Κοσσόρα είπε ότι ο άνδρας της επέστρεφε από το αεροδρόμιο και εγκλωβίστηκε στο Μάτι, όταν έκλεισε η λεωφόρος Μαραθώνος. Τελικά βρέθηκε στο οικόπεδο της φρίκης, εκεί όπου εντοπίστηκαν δεκάδες ακόμη νεκροί άνθρωποι.

Η κυρία Πολύμνια Κοσσόρα είπε πως η τελευταία επικοινωνία με τον σύζυγό της ήταν στις 18:17. Είχε διάρκεια μόλις 45 δευτερόλεπτα.

Τον κάλεσε καθώς ανησυχούσε για τη φωτιά. Εκείνος την ενημέρωσε ότι μόλις είχε βγει από τη Μαραθώνος στην οποία είχε διακοπεί η κυκλοφορία μόλις πέντε λεπτά νωρίτερα. Ακολούθησε την πορεία μέσω Φλέμινγκ και Δημοκρατίας προς το Μάτι. Εκεί εγκλωβίστηκε μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες.

Πάρκαρε το αυτοκίνητό του στην οδό Ειρήνης και κινήθηκε μαζί με δεκάδες άλλους προς το οικόπεδο, αναζητώντας διέξοδο προς τη θάλασσα.

«Γνώριζε την περιοχή, όχι όμως και τα στενά στο Μάτι. Δεν είχε προβλήματα υγείας, ωστόσο δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τη λαίλαπα που έκαιγε τα πάντα. Βρέθηκε μαζί με άλλους 25 ανθρώπους μια ανάσα πριν τη σωτηρία στο μοιραίο οικόπεδο στο Μάτι. Στο σημείο βρέθηκε όταν οι Aρχές διέκοψαν την κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαραθώνος, όχι όμως και την κίνηση των αυτοκινήτων προς την παραλιακή», κατέληξε η κυρία Κοσσόρα.

πηγή