Οργή κατά της Apple στο Λονδίνο – Τεράστιο μπάνερ της εταιρείας στέρησε το φως από ολόκληρη πολυκατοικία

Ο καπιταλισμός πλέον εμπορεύται και το φως ή έστω την πρόσβαση σε αυτό. Ή τουλάχιστον προσπαθεί. Για αυτό οι κάτοικοι σε μία εργατική συνοικία του Ανατολικού Λονδίνου στερήθηκαν την επαφή με το φως του ήλιου καθώς το τεράστιο μπάνερ του νέου μοντέλου της Αpple κάλυπτε μεγάλη επιφάνεια του κτηρίου και κυρίως τα παράθυρα. Σε μία χώρα όπως η Αγγλία που έτσι και αλλιώς η εμφάνιση ηλιοφάνειας δεν είναι σύνηθες φαινόμενο.

Στο συγκεκριμένο κτήριο μεταξύ άλλων είχαν μεταφερθεί άστεγοι της περιφέρειας με απόφαση του τοπικού δημοτικού συμβουλίου.

Το ζήτημα έγινε γνωστό από υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι οποίοι θέλησαν να αναδείξουν μία οπτική του θέματος. Το γεγονός ότι κολοσσοί χρησιμοποιούν κάποια συγκεκριμένα μέσα διαφήμισης «για να κρύψουν την αστική φτώχεια».

Ο Independent μίλησε με κάποιους ενοίκους του κτηρίου. Μία 42χρονη γυναίκα που μεταφέρθηκε εκεί με τον ανάπηρο σύζυγό της ανέφερε: «Δεν βλέπουμε φως. Δεν βλέπουμε καν έξω από το παράθυρο. Όταν κλείνουμε το παράθυρο νιώθουμε σαν σε κελί. Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας μας είπε ότι “αφού παίρνουμε τα λεφτά μας μπορούν να κάνουν ότι θέλουν».

Άλλος ένοικος ανέφερε ότι «δεν μας ρώτησαν τίποτα. Απλά ήρθαν την έβαλαν και μας έκρυψαν τα παράθυρα». Και συμπλήρωσε: «Όταν ο ιδιοκτήτης δεν σου επισκευάζει μία τρύπα από την οποία τρέχουν νερά στο ταβάνι είναι τραγικό. Όταν πουλάνε το φως που βλέπεις στην Apple τότε ξέρεις ότι ολόκληρο το σύστημα είναι εναντίον σου».

Σύμφωνα με τη Metro ωστόσο μετά από διαμαρτυρίες ακτιβιστών και ενοίκων ο ιδιοκτήτης του κτιρίου και ο διαφημιστής αντιμετωπίζουν δίωξη από τις αρχές. Χρήστες του Twitter ανέφεραν ότι η διαφήμιση από το βράδυ της Κυριακής 17/11 έχει κατέβει.

(Με πληροφορίες από independent.co.uk, metro)

Πηγή: Οργή κατά της Apple στο Λονδίνο – Τεράστιο μπάνερ της εταιρείας στέρησε το φως από ολόκληρη πολυκατοικίαaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα