Ολυμπιακός: Μαύρη κηλίδα στην ιστορία ΠΑΟΚ και Ξάνθης – Οι Έλληνες ξέρουν την αλήθεια

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως οι Έλληνες ξέρουν την αλήθεια, ενώ κάνει λόγο για «μαύρες κηλίδες» και «ενοχή ΠΑΟΚ και Ξάνθης».

Η ανακοίνωση από τους «ερυθρόλευκους» βγήκε πριν από την αποκάλυψη – βόμβα του ΠΑΟΚ για… μυστική συνάντηση παραγόντων και νομικών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με ανθρώπους του Υφυπουργού Αθλητισμού (σ.σ. τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου), Λευτέρη Αυγενάκη και… δικηγόρο που ξέρει καλά μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ). Συνάντηση, η οποία με βάση τα όσα αναφέρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης έγνε πριν από την απόφαση της ΕΕΑ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται σ’ αυτήν:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός στις 3 Δεκέμβρη 2019 κατέθεσε καταγγελία ενώπιον της ΕΕΑ με ακλόνητα στοιχεία για την απόκτηση πραγματικού ελέγχου από εταιρείες συμφερόντων Σαββίδη στην ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ. Η ποινή για τις παρανομίες που καταγγείλαμε ήταν η αποβολή από το πρωτάθλημα.

Η μόνη αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη ήταν ότι θα απαντήσουν με μηνύσεις και αγωγές για τις δήθεν ανυπόστατες κατηγορίες.

Έχουν περάσει 2 μήνες και καμία μήνυση ή αγωγή δεν έχουμε δει!

Στις 16 Ιανουαρίου 2020 εκδικάστηκε η υπόθεση στην ΕΕΑ, και οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ όχι μόνο δεν προσέβαλαν τη νομιμότητα της Επιτροπής αλλά ούτε και τα αδιάσειστα στοιχεία που είχε η ΕΕΑ στη διάθεσή της και από τα οποία προέκυπταν απευθείας σχέσεις των εμπλεκομένων εταιρειών του Ι. Καλπαζίδη με τον ΠΑΟΚ και τους μετόχους του.

Και τότε καμία μήνυση ή αγωγή!

Στις 27 Ιανουαρίου, η ΕΕΑ εξέδωσε μια απόφαση/πόρισμα, επιβεβαιώνοντας ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω παρένθετων προσώπων ελέγχει την ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ.

Η παραβίαση των διατάξεων για την πολυιδιοκτησία από τον ΠΑΟΚ και την ΞΑΝΘΗ αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα.

Αποδεικνύεται από την απόφαση της ΕΕΑ.

Αποδεικνύεται από τη στάση του ΠΑΟΚ, της ΞΑΝΘΗΣ και των εμπλεκόμενων προσώπων που αντί να προβούν σε νομικές ενέργειες με επιχειρήματα για τη δήθεν καθαρότητά τους, πέρασαν αμέσως στην αρένα του εθνικού διχασμού με απειλές, εκβιασμούς και ψέματα κατά πάντων.

Αλλά κυρίως αποδεικνύεται από την ίδια την Κυβέρνηση που με θεσμική εκτροπή, σε λιγότερο από 24 ώρες, άλλαξε το νόμο και τις ποινές γιατί ήταν ο μόνος τρόπος για να μην αποβληθούν από το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και η ΞΑΝΘΗ.

Και έτσι η ζωή θα συνεχιστεί και η κοινωνική συνοχή δεν θα διασαλευτεί, όταν ο φίλαθλος κόσμος θα βλέπει την 1η Μαρτίου 2020, την Ξάνθη να χάνει από τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια…. για να μπορεί ο ΠΑΟΚ αφού εκβιάζοντας, πέτυχε την μη αποβολή των ομάδων του (ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ) από το πρωτάθλημα, να διασαλεύει πάλι την κοινωνική συνοχή κάνοντας λόγο για… κλοπή πρωταθλημάτων.

Όλοι οι Έλληνες ξέρουν την αλήθεια: Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη παρανόμησαν και πρέπει να υποβιβαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Και αυτό θα τους συνοδεύει πάντοτε ως μαύρη κηλίδα στην ιστορία τους».

Μαρτίνς: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία διαφάνεια

Στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς με δηλώσεις του, στο περιθώριο της επίσκεψης του συλλόγου στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων και στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».

Ο πορτογάλος τεχνικός μίλησε για «έλλειψη διαφάνειας στο ελληνικό ποδόσφαιρο» την οποία έχει διαπιστώσει κατά την παραμονή του στην Ελλάδα τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

«Εμείς θέλουμε να ασχολούμαστε με όσα συμβαίνουν εντός αγωνιστικών χωρών. Αυτή τη στιγμή κάνεις δεν ασχολείται με αυτό. Αυτό δεν αρέσει σε κανέναν που ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Από τότε που έχω έρθει στην Ελλάδα, είδα πως δεν υπάρχει καμία διαφάνεια, καμία ξεκάθαρη διαδικασία σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο», ανέφερε.

Και συμπλήρωσε: «Εύχομαι να ξεκαθαρίσουν όλα τα ζητήματα γύρω από το εξωαγωνιστικό, κάτι που δεν συμβαίνει ως τώρα και να αρχίσουμε, να ασχολούμαστε με αυτό που πραγματικά αρέσει στον κόσμο, δηλαδή τους αγώνες και το ποδόσφαιρο».

Πηγή: Ολυμπιακός: Μαύρη κηλίδα στην ιστορία ΠΑΟΚ και Ξάνθης – Οι Έλληνες ξέρουν την αλήθειαaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα