Ολυμπιάδα Νέων: «Χρυσή» η Τζένγκο, «χάλκινη» η Φιάσκα

Ελληνικό… χρώμα είχε η ημέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, στο Μπουένος Άιρες. Η Ελίνα Τζένγκο και η Όλγα Φιάσκα ανέβηκαν στο βάθρο, χαρίζοντας στη χώρα το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό και το χάλκινο στα 5.000 μέτρα βάδην. Η Τζένγκο, μετά τα 63,34 μέτρα που είχε στείλει το ακόντιό της στον πρώτο αγώνα ήταν το φαβορί απλώς σήμερα (16/10) επιβεβαίωσε τα προγνωστικά.

Η 16χρονη αθλήτρια είχε καλύτερη βολή στο σημερινό αγώνα στα 61,74 μέτρα, ενώ η δεύτερή της ήταν στα 60,68 μέτρα. Να σημειωθεί ότι σε διάστημα μερικών ημερών ξεπέρασε τέσσερις φορές τα 60 μέτρα, ενώ είχε μεταβεί στην πρωτεύουσα της Αργεντινής με ατομικό ρεκόρ 58,05 μέτρα και το καλοκαίρι ήταν έβδομη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

Η Φιάσκα, από την πλευρά της, κατάκτησε το δεύτερο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση φέτος. Η νεαρή Μυτιληνιά ήταν σήμερα δεύτερη στα 5.000 μ. βάδην με 23.23.89 αλλά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με βάση το μέσο όρο των δύο εμφανίσεών της στην απόσταση. Πριν από μερικούς μήνες η Ελληνίδα βαδίστρια ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Γκιορ.

Με τα δύο σημερινά, η Ελλάδα έφτασε στα τρία μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Το προηγούμενο μετάλλιο είχε κατακτήσει ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος, ο οποίος ήταν τρίτος στο άλμα επί κοντώ το 2010.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα