Οι Spice Girls επιστρέφουν με περιοδεία – Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το συγκρότημα φαινόμενο (video)

Αποτελεί το μεγαλύτερο και σίγουρα πιο επιτυχημένο γυναικείο συγκρότημα στον κόσμο. Τα χαριτωμένα πιπεράτα κορίτσια από τη Γηραιά Αλβιώνα βρέθηκαν μαζί το 1994, βλέπε 24 χρόνια πίσω, αναρριχήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο στην κορυφή του κόσμου, εγκατέλειψαν και έρχονται πάλι, αν και γυναίκες πλέον, να γεμίσουν στάδια.

Πόσα πράγματα θυμάστε ή γνωρίζετε για αυτό το μουσικό φαινόμενο; Παρακάτω ακολουθούν 10 σημεία των πάλαι ποτέ κοριτσιών που έχουν αποφασίσει να παραμείνουν για πάντα κορίτσια…

1. Οι Spice Girls είναι οι Victoria Adams (Beckham), Melanie Brown, Emma Bunton, Melanie Chisholm και Geri Halliwell.

2. Τα ψευδώνυμα που τους έβγαλε το μουσικό περιοδικό Top Of The Pops και που υιοθετήθηκε από τις ίδιες έχουν την ίδια αναγνωρισιμότητα με αυτά των Beatles… Θυμίζουμε Scary, Baby, Ginger, Posh και Sporty.

3. Το πρώτο single “Wannabe” άγγιξε την πρώτη θέση στα charts σε 31 χώρες.

4. Το πρώτο τους άλμπουμ “Spice” παραμένει ακόμα και σήμερα το άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο (περισσότερα από 23 εκ. αντίτυπα) από γυναικείο συγκρότημα. Έγινε 10 φορές πλατινένιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, 9 φορές πλατινένιο στην Ευρώπη, 6 φορές πλατινένιο στην Αυστραλία και διαμαντένιο στον Καναδά.

5. Είναι το δεύτερο πιο επιτυχημένο βρετανικό συγκρότημα μετά τους Beatles, με συνολικές πωλήσεις 75εκ. δίσκους μόνο με 4 albums και 12 singles.

6. Το 1997-1998 οι Spice Girls γύρισαν την πρώτη τους ταινία Spiceworld.

7. Η πρώτη που εγκατέλειψε το γκρουπ ήταν η Geri Halliwell το Μάιο του 1998 (λίγο πριν τη συνέχεια της παγκόσμιας περιοδείας τους). Τα υπόλοιπα τέσσερα κορίτσια κυκλοφόρησαν το τρίτο album Forever, αλλά διαλύθηκαν οριστικά τον Νοέμβριο του 2000.

8. Η πρώτη επανένωση έγινε τον Ιούνιο του 2007 για το Reunion Tour του Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου και την κυκλοφορία του album τους Greatest Hits. Η περιοδεία εκτιμάται ότι απέφερε συνολικά πάνω από 100 εκατομ. δολάρια. Μόνο στο ο2 Arena του Λονδίνoυ έκαναν 17 συνεχόμενες εμφανίσεις! Η περιοδεία κέρδισε το βραβείο Billboard Touring 2008 για το Top Boxscore στο ο2 Arena.

9. Το 2007 κυκλοφόρησε και το επίσημο ντοκιμαντέρ Spice Girls: Giving You Everything με θέμα την πορεία, διάλυση και επανένωση των κοριτσιών υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Bob Smeaton.

10. Η νέα επανένωση μετά από μία δεκαετία των Spice Girls ανακοινώθηκε αρχικά μέσω του Instagram, όπου οι Mel B, Geri Horner, Emma Bunton και Mel C θα περιοδεύσουν στη Μεγάλη Βρετανία για έξι συναυλίες, με πρώτη πιθανότατα στο Μάντσεστερ την 1η Ιουνίου του 2019. Όπως προσέξατε λείπει η Victoria Beckham από την ομάδα αλλά μέχρι τότε πολλά μπορούν να συμβούν! Τελευταία φορά που τις είδαμε μαζί ήταν στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων το 2012 στο Λονδίνο.

Διαβάστε περισσότερα