Ξεκινούν οι ακροάσεις για σπουδαστές στη σχολή «Ακαδημία Τεχνών Εκατό»

Η Ακαδημία Τεχνών Εκατό, η νέα δραματική σχολή την οργάνωση της οποίας έχει αναλάβει ο Λάκης Λαζόπουλος, πραγματοποιεί ακρόαση για ενδιαφερόμενους σπουδαστές του 2ου και 3ου έτους της σχολής, στο θέατρο Βρετάνια – Αθηνών στις 11 και 17 Ιουλίου.

Η σχολή θα ξεκινήσει την λειτουργία της το φθινόπωρο του 2020 σε ένα χώρο 800 τ.μ. επί της οδού Ακαδημίας 100, τηρώντας όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για τους καθηγητές, τους στόχους και τις προοπτικές της σχολής πριν την έναρξη της ακρόασης.

Πληροφορίες/Δηλώσεις Συμμετοχής: texnon100@dgroup.edu.gr.

Υπενθυμίζεται ότι στη σχολή θα υπάρχει υποχρεωτικό μάθημα αγγλικών – δωρεάν για το πρώτο έτος της φοίτησης – με υποκριτική στα αγγλικά, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Staffordshire της Αγγλίας, για μεταπτυχιακές σπουδές εκεί.

Επίσης, θα δοθεί μεγάλη σημασία στην υποκριτική για την κάμερα, αλλά φυσικά πρωταγωνιστούν τα μαθήματα για όλα τα είδη του θεάτρου, από το αρχαίο δράμα, μέχρι την κωμωδία, το μιούζικαλ κλπ.

Στη σχολή, την αποκλειστική διαμόρφωση της οποίας έχουν αναλάβει οι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης, θα έχουν δυνατότητα φοίτησης και σπουδαστές από την επαρχία και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Λάκης Λαζόπουλος και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε συζητήσεις με το ΔΗΠΕΘΕ, έτσι ώστε να καθοριστεί το πλαίσιο ενδεχόμενης συνεργασίας.

Θα γίνονται ακόμα μαθήματα μουσικής, τοποθέτησης φωνής, εργαστήρι που θα εκπαιδεύει φωνές – ακόμα και πολιτικών ή άλλων ανθρώπων που το χρειάζονται για τις δουλειές τους ή για οποιονδήποτε άλλον λόγο – και θα διορθώνονται παράλληλα δυσλεξίες.

Ο Λάκης Λαζόπουλος θα κάνει σεμινάριο υποκριτικής για τον Αριστοφάνη, θα διδάσκει ελληνική κωμωδία και… σωστοφωνία. Στη σχολή θα πραγματοποιούνται, επίσης, ειδικά μαθήματα για παιδικό – εφηβικό θέατρο, για παιδιά 5-12 ετών και έφηβους 12-18 ετών, τα οποία θα γίνονται τα Σαββατοκύριακο και ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα συμμετέχουν σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Επίσης, όλα τα μαθήματα θα βιντεοσκοπούνται για να υπάρχει υλικό στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά και μόνο οι σπουδαστές για όλο το διάστημα της φοίτησής τους.

Αυτή την περίοδο, όπως μαθαίνουμε, ο Λάκης Λαζόπουλος οργανώνει τη Στοά που βρίσκεται κάτω από τη σχολή, όπου θα στεγαστεί η ψηφιακή βιβλιοθήκη, έτσι ώστε να μπορούν όλοι οι σπουδαστές να κατεβάζουν στους υπολογιστές ή στα κινητά τους τηλέφωνα / tablets έργο απ’ όλο τον κόσμο. Εκεί εννοείται ότι θα υπάρχει δωρεάν πρόσβαση σε wifi υψηλών ταχυτήτων, κυλικείο και μικρό μπαρ, στο οποίο θα υπάρχει ακόμα και φαγητό για να τρώνε οι μαθητές και να παίρνουν ενέργεια για τη διάρκεια των μαθημάτων. Όλα γίνονται με προσοχή και μεράκι.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο οποίος για την ώρα ακολουθείται με ακρίβεια δευτερολέπτου, τέλος Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των χώρων και αρχές Οκτωβρίου η σχολή θ’ ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχθεί τους υποψήφιους επαγγελματίες ηθοποιούς.

Διαβάστε περισσότερα