Ξεκινάει το έκτο πανελλήνο επιστημονικό συνέδριο «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων» (pdf)

Την Πέμπτη 30 Αυγούστου ξεκινά το 6ο πανελλήνιο επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων».

Το συνέδριο θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, έως τις 2 Σεπτεμβρίου, και θα διεξαχθεί στο χωριό Δαμαριώνας στην πεδινή Νάξο, η οποία διακρίνεται για τα βυζαντινά μνημεία και την θελκτικότητα του τοπίου της. Την έναρξη των εργασιών θα κάνει ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αντώνιος Κουνάδης.

Το πολυθεματικό αυτό συνέδριο, που διεξάγεται ανά πενταετία, ασχολείται με ζητήματα της ναξιακής διαχρονίας από τη σκοπιά πολλών επιστημών: Αρχαιολογία και Μουσειολογία, Ιστορία, Φιλολογία, Λογοτεχνική Κριτική, Λαογραφία και Κοινωνική Ανθρωπολογία, Δίκαιο, Οικονομία, Κοινωνιολογία, Δημογραφία, Ιατρική και Επιδημιολογία, Αρχιτεκτονική, Περιβάλλον και Πολεοδομία, Πολιτική Επιστήμη, Τοπικοί Διοικητικοί και Αυτοδιοικητικοί Θεσμοί, Δημοσιογραφία και Τεχνολογίες Επικοινωνίας κλπ

Χαρακτηριστικάτου 6ουσυνεδρίου είναι η συμμετοχή πλήθους διακεκριμένων επιστημόνων και η εκπληκτική ποικιλία και ιδιαίτερη πρωτοτυπία των εισηγήσεων. Συγκεκριμένα μετέχουν 211 επιστήμονες και ερευνητές που θα εκθέσουν τις ανακοινώσεις τους (180 τον αριθμό) σε 37 συνεδρίες. Είναι κάτι το πρωτοφανές και επίζηλο για ένα συνέδριο αυτού του χαρακτήρα και αυτής της εμβέλειας.

Σάς επισυνάπτουμε το πρόγραμμα και την αφίσα του συνεδρίου, με την παράκληση να συμβάλλετε στην προβολή και ενημέρωση των αναγνωστών σας που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν ή να πληροφορηθούν τα της διεξαγωγής του,το περιεχόμενό του και την έκδοση των εισηγήσεων, που αποσκοπεί κυρίως στην προαγωγή της ναξιακής έρευνας και την υποβοήθηση του ερευνητικού και επιστημονικού κοινού.

πηγή