Ξανά στο έλεος της φύσης η Ιαπωνία: Νέες πλημμύρες με 10 νεκρούς (video)

Για ακόμα μία φορά περιοχές της Ιαπωνίας δοκιμάζονται από ακραία καιρικά φαινόμενα με τραγικό τρόπο, καθώς 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Όπως μετέδωσε η δημόσια ιαπωνική τηλεόραση «NHK», άλλοι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται. Από τις καταρρακτώδεις βροχές σημειώθηκαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι έγιναν… ποτάμια και καλλιέργειες καταστράφηκαν.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε πλημμυρισμένες περιοχές στις νομαρχίες Τσίμπα και Φουκουσίμα, στα ανατολικά και βορειοανατολικά της χώρας. Οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν πληγεί από τρία ακραία καιρικά φαινόμενα μέσα σε χρονικό διάστημα 6 εβδομάδων. Εκτιμάται πως κατά τόπους μέσα σε 12 ώρες έβρεξε όσο βρέχει σε 30 ημέρες υπό κανονικές συνθήκες. Ενδεικτικά, στην πόλη Ουσίκου καταγράφηκε βροχόπτωση 283,5 χιλιοστών μέσα σε 12 ώρες.

Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους των περιοχών αυτών να φύγουν από τα σπίτια τους και προειδοποίησαν για νέες κατολισθήσεις και πλημμύρες, ειδικά στις περιοχές όπου καταστράφηκαν αντιπλημμυρικά φράγματα μετά το πέρασμα του τυφώνα «Χαγκίμπις». Στο πρόσφατο παρελθόν η Ιαπωνία έχει δοκιμαστεί ξανά από παρόμοια φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι ο τυφώνας «Χαγκίμπις» άφησε πίσω του τουλάχιστον 88 νεκρούς, ενώ 7 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι. Οι τραυματίες έφθασαν τους 300.

Πηγή: Ξανά στο έλεος της φύσης η Ιαπωνία: Νέες πλημμύρες με 10 νεκρούς (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα