Ξέσπασε ο Διευθυντής της πυροσβεστικής στην Κύπρο – «Δάκρυσα όταν βρήκαμε τη δεύτερη βαλίτσα» (video)

  • Τι αποκαλύπτει ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Κύπρου για τις έρευνες στη Κόκκινη Λίμνη
  • Συναισθηματικά φορτισμένη η αναζήτηση
  • «Και χαρά και λύπη να βλέπεις μέσα σε μια βαλίτσα μία σορό»

O Διευθυντής της Πυροσβεστικής Κύπρου, Μάρκος Τράγκολας μίλησε την Πέμπτη 6 Ιουνίου στην στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Για την Ελλάδα» και μετέδωσε όλο το συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα που κυριαρχεί στις έρευνες όπου συνεχίζονται για την ανεύρεση των πτωμάτων του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, γνωστού και ως «Ορέστη».

«Για εμάς το κύριο συναίσθημα που επικρατεί και προτεραιότητα είναι βρούμε τις σορούς των θυμάτων. Καταβάλουμε τεράστιες προσπάθειες. Ασφαλώς η ανεύρεση του τελευταίου θύματος στην Κόκκινη Λίμνη μας χαροποίησε, το συναίσθημα εκεί ήταν διπλό ήταν το συναίσθημα της χαρμολύπης. Και χαρά και λύπη να βλέπεις μέσα σε μια βαλίτσα μία σορό. Ζήσαμε και ζούμε σκηνές συνταρακτικές. Είναι γεγονότα που έχουν συνταράξει την κυπριακή κοινωνία και έχει πάρει και διεθνείς διαστάσεις» δήλωσε.

«Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν και με την ανεύρεση της τρίτης βαλίτσας, έχει κλείσει ένα κεφάλαιο για το οποίο αγωνιστήκαμε για πάνω από 40 ημέρες. Η ανεύρεση της τρίτης βαλίτσας μας ταλαιπώρησε» τόνισε.

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με την μητέρα ενός εκ των θυμάτων είπε «ήταν μια συγκινητική συνάντηση, δώσαμε την υπόσχεση στη μάνα της Μαρικάρ ότι θα κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να βρούμε τη σορό της κόρης της. Μάνα είναι, ήταν στην αγκαλιά μου αλλά και στην αγκαλιά των υπόλοιπων μελών της ηγεσίας και μας παρακαλούσε να βρούμε την κόρη της και έκλαιγε. Συγκινηθήκαμε και εμείς. Μας έδωσε το τελευταίο πείσμα για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες».

«Νιώθαμε συνεχή αγωνία γιατί είχαμε υποχρέωση να βγάλουμε τις σορούς από το νερό για να αναπαυθεί η ψυχή τους. Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα. Ακόμα αναζητούμε ένα παιδί επτά ετών σε ένα νέο σημείο. Τώρα αρχίζουμε και επικεντρωνόμαστε εκεί» πρόσθεσε.

«Δάκρυσα όταν βρήκαμε τη δεύτερη βαλίτσα μέσα στην οποία υπήρχε ένα μικρό παιδάκι. Μια μικρή βαλίτσα που ήταν ένα έξι χρονών παιδί. Έχω εγγόνια στην ηλικία αυτών των παιδιών που αναζητούμε. Υπήρξαν και στιγμές που νιώθαμε και απογοήτευση που περνούσαν οι ημέρες και δεν βρίσκαμε τη βαλίτσα. Φεύγαμε πάντα με την ελπίδα τις επόμενης ημέρας» καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα