Ξέσπασαν νέα επεισόδια στον Έβρο: Όχημα με… ανεμιστήρα διαθέτουν οι ελληνικές δυνάμεις (video)

Επεισόδια ξέσπασαν ξανά, νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (12/03) στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και συγκεκριμένα στις Καστανιές, με πέτρες και δακρυγόνα. Την ώρα που στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί, πλέον, και δυνάμεις της Frontex. Όχημα – ανεμιστήρας διαθέτουν οι ελληνικές δυνάμεις…

Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ανάψει φωτιές κοντά στον φράχτη που υπάρχει στα σύνορα. Παράλληλα, πετούν πέτρες, ενώ εκτοξεύονται και δακρυγόνα προς τα ελληνικά εδάφη, με αποτέλεσμα να είναι αποπνικτική ατμόσφαιρα. Στην ελληνική πλευρά έχουν παραταχθεί τα ΜΑΤ λίγα μέτρα μακριά από τον φράχτη, ενώ πάνω από την περιοχή πετά και drone της ΕΛΑΣ.

 

Και με τεράστιο ανεμιστήρα οι ελληνικές δυνάμεις

Στο μεταξύ, οι ελληνικές δυνάμεις έχουν επιστρατεύσει ένα επιπλέον «εργαλείο», καθώς έχει τοποθετήσει τεράστιο ανεμιστήρα πάνω σε όχημα, προκειμένου να απωθούνται τα χημικά που φέρνει ο αέρας από την άλλη πλευρά.

Σχετικό βίντεο, με τον ανεμιστήρα, είχε δημοσιεύσει νωρίτερα την Πέμπτη (1/203) και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», στο οποίο εμφανίζονται οι πάγιοι ισχυρισμοί της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δίνουν οι ελληνικές κυβερνητικές πηγές, από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης έως την ίδια ώρα την Πέμπτη (12/03) αποτράπηκαν 741 παράνομες είσοδοι στη χώρα, ενώ πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις στην περιοχή του Έβρου.

Εν τω μεταξύ, στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει και άλλες βίντεο που δείχνουν επιθέσεις παρακρατικών από την τουρκική πλευρά των συνόρων. Κάποιοι αναφέρουν ότι εκεί… βρίσκονται και «Γκρίζοι Λύκοι» μεταμφιεσμένοι σε μετανάστες.

Πηγή: Ξέσπασαν νέα επεισόδια στον Έβρο: Όχημα με… ανεμιστήρα διαθέτουν οι ελληνικές δυνάμεις (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα