Νεκρός ένας Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε έναν Παλαιστίνιο που προσπαθούσε να προκαλέσει ζημιές στο ισραηλινό διαχωριστικό τείχος, μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, θύλακα υπό αποκλεισμό ο οποίος από τον Μάρτιο μαστίζεται από συγκρούσεις μεταξύ παλαιστινίων διαδηλωτών και ισραηλινών στρατιωτών.

«Οι στρατιωτικές δυνάμεις εντόπισαν έναν ύποπτο που πλησίαζε το τείχος ασφαλείας και επιχειρούσε δολιοφθορά», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον του άνδρα, ο οποίος δεν ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Έλαβε πρώτες βοήθειες αλλά «υπέκυψε στα τραύματά του», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Παλαιστίνιος αυτός, που ονομάζεται Άτεφ Μοχάμεντ Σάλεχ, ηλικίας 32 ετών, κατάγεται από Τζαμπαλίγια που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του θύλακα και δεν απέχει πολύ από το τείχος, ανακοίνωσαν στη συνέχεια αξιωματούχοι των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας και πρόσθεσαν ότι δεν γνωρίζουν τις συνθήκες υπό τις οποίες ερρίφθησαν τα πυρά που είχαν στόχο τον Παλαιστίνιο.

Στη Λωρίδα της Γάζας, που τελεί υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών της Χαμάς, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις από τις 30 Μαρτίου κατά μήκος του τείχους αυτού στις οποίες οι Παλαιστίνιοι ζητούν την άρση του αποκλεισμού και το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστινίων που εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γη τους κατά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Ο θάνατος αυτός αυξάνει σε 176 τον αριθμό των Παλαιστινίων της Γάζας που έχουν χάσει τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά από τότε. Ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε στις 20 Ιουλίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP)

πηγή