Νέο περιστατικό άγριας βίας σε σχολείο: Μαθητής… μποξέρ έσπασε το σαγόνι συμμαθητή του (video)

Την ώρα που ο σχολικός εκφοβισμός στο «στόχαστρο» του υπουργείου Παιδείας, ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα ακόμα κρούσμα βιαιοπραγίας σε σχολείο, που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και προβληματισμό.

Όπως έγινε γνωστό, σε ΕΠΑΛ στην Πάτρα πριν από μερικές ημέρες, ένας 19χρονος μαθητής – αθλητή πυγμαχίας – χτύπησε κι έσπασε το σαγόνι ανήλικου συμμαθητή του, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα του μαθητή, ο οποίος έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, όλα ξεκίνησαν από μία διαφωνία στην διάρκεια συζήτησης μεταξύ συμμαθητών. Ο γιος του διαφώνησε με τον 19χρονο ο οποίος είναι για χρόνια αθλητής της πυγμαχίας, συζητώντας ένα θέμα που αφορούσε τον ρόλο του ύπνου στην κούραση του ανθρώπινου οργανισμού.

Κουβέντα στην κουβέντα, ο 19χρονος σηκώθηκε όρθιος, είπε σε αυστηρό τόνο στον 16χρονο «πως του μιλάει έτσι» και πριν προλάβει ο τελευταίος να του να πει έστω και μία κουβέντα, του είχε καταφέρει μία δυνατή γροθιά στο σαγόνι με αποτέλεσμα να του δημιουργήσει κατάγματα.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μάλιστα υπεβλήθη την περασμένη Τρίτη σε επέμβαση. Οι ορθοπεδικοί έκριναν ότι έπρεπε να του τοποθετήσουν τρεις λάμες στην κάτω γνάθο, καθώς είχε σπάσει σε τρεις μεριές.

Εξακολουθεί να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, ενώ ο πατέρας του δήλωσε στην εφημερίδα «Κόσμος» πως θα φθάσει την υπόθεση μέχρι τέλους, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του ενήλικα μαθητή.

Ο δράστης εξαφανίσθηκε μετά το περιστατικό κι έμεινε κρυμμένος για 48 ώρες μέχρι να περάσει το χρονικό διάστημα της αυτόφωρης διαδικασίας.

Το θέμα έφθασε μέχρι και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης προκειμένου να ληφθούν και παιδαγωγικά μέτρα κατά του 19χρονου μαθητή, ο οποίος όχι μόνο τα έβαλε με συμμαθητή του, αλλά προκάλεσε και αναστάτωση σε μία ολόκληρη σχολική κοινότητα.

Ακούστε όσα δήλωσε ο πατέρας του παιδιού για το περιστατικό:

Πηγή: dete.gr, STAR

Πηγή: Νέο περιστατικό άγριας βίας σε σχολείο: Μαθητής… μποξέρ έσπασε το σαγόνι συμμαθητή του (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα