Νέο «μπράβο» στην ελληνική οικονομία από τη Die Welt – «Αναπτύσσεται πιο γρήγορα από τη Γερμανία»

Με ένα διθυραμβικό άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη Γερμανία» η γερμανική «Die Welt» σχολιάζει εκτενώς την εντυπωσιακή ανάκαμψη της  ελληνικής οικονομίας. 

O Κάρστεν Μπζέσκι, επικεφαλής οικονομολόγου της ING Γερμανίας, δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα ότι «η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα για φέτος και του χρόνου είναι η υψηλότερη στην Eυρωζώνη. Το 2019 η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2 – 2,5%, ενώ η Γερμανία μόλις κατά 0,5%»

Παράλληλα όμως ο γερμανός ειδικός προειδοποιεί πως «η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τα δύσκολα,» καθώς η «μέχρι τώρα ανάπτυξη δεν είναι σε θέση να αντισταθμίσει την ύφεση των τελευταίων ετών. Από το ξέσπασμα της κρίσης η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 20%. Όμοιες είναι εκτιμήσεις πολλών και στην Ελλάδα»

Και συνέχισε αναφερόμενος στο μέλλον  τονίζοντας ότι «οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο. Και θα ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα να τις κερδίσει από τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δίνουν την πρωτιά στην Νέα Δημοκρατία και μάλιστα με διαφορά. Στην εκλογική χρονιά 2019 η κυβέρνηση Τσίπρα επικεντρώνεται στη βελτίωση του κλίματος στη χώρα. Πολλά μέτρα θα είναι ευπρόσδεκτα στους ψηφοφόρους, όπως η μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και εστίαση, αλλά και η αύξηση των συντάξεων. Μετά από χρόνια λιτότητας η κυβέρνηση Τσίπρα δίνει πλέον βάρος στην κοινωνική πολιτική».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ, die Welt)

Διαβάστε περισσότερα