Νέο «εμπόδιο» για το F-8 της Αθήνας: Η περιφέρεια ψήφισε «όχι» στο κονδύλι 178.640€

Ακόμα ένας… κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα αναφορικά με τη μη διεξαγωγή του Final 8 Champions League Basketball στην Αθήνα, διοργάνωση που από την περασμένη Τρίτη (15/09), όταν και έγιναν γνωστά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την Αττική, ήταν, άλλωστε, στον «αέρα». Έκτακτη συνεδρίαση στην Περιφέρεια.

Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο το θέμα του κονδυλίου, από πλευράς Περιφέρειας τέθηκε προς ψήφιση και με ψήφους 50 κατά και 44 υπέρ το συμβούλιο είπε «όχι» όσον αφορά την παροχή του συγκεκριμένου κονδυλίου για την διοργάνωση του Final 8 της Αθήνας στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Οι τελευταίες ώρες είναι πάρα πολύ κρίσιμες, όσον αφορά τη διοργάνωση, με την FIBA να πιέζει ΑΕΚ και Πολιτεία ώστε να δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση. Την ίδια στιγμή όμως, η Περιφέρεια με την στάση της δείχνει πως δεν θέλει να συμβάλει οικονομικά στην κάλυψη αυτού του τουρνουά, κάτι που δεν αποκλείεται να παίξει τον ρόλο του στην τελική απόφαση.

Έκτακτη συνεδρίαση στην Περιφέρεια

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το μεσημέρι της Παρασκευής (18/09) το περιφερειακό συμβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως για το θέμα του κονδυλίου του Final 8 του BCL, με τον Γιώργο Πατούλη να επαναφέρει το θέμα προς ψήφιση.

Στη συνεδρίαση θα υπάρξει νέα ψηφοφορία των μελών της Περιφέρειας, για το κονδύλι που θα παρέχει η Περιφέρεια στο μεγάλο ραντεβού της Αθήνας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης έχει πάρει προσωπικά το συγκεκριμένο θέμα και αυτός ήταν και ο λόγος που επανέφερε στην επιφάνεια την ψηφοφορία, μέσα από έκτακτη συνεδρίαση, βλέποντας πως μέσα από την διοργάνωση αυτή η Ελλάδα θα έχει μια μεγάλη ευκαιρία προβολής, καθώς στο Final 8 θα λάβουν μέρος ομάδες από 6 διαφορετικές χώρες (1 από Ελλάδα, 1 από Τσεχία, 1 από Γαλλία, 1 από Ισραήλ, 1 από Τουρκία και 3 από Ισπανία).

Τα πράγματα είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο, με την διοργάνωση να κρέμεται από μια λεπτή κλωστή, ενώ η FIBA συνεχίζει να κοιτάζει και προς άλλες κατευθύνσεις για την διοργάνωση του Final-8.

Η Αθήνα και πιο συγκεκριμένα το κλειστό του ΟΑΚΑ είχαν πάρει το χρίσμα, από τη FIBA, για την διεξαγωγή του Final 8 του BCL το χρονικό διάστημα 30/09-04/10. Η συγκεκριμένη διοργάνωση φάνταζε ως μια μεγάλη ευκαιρία προβολής της Ελλάδας σε όλο τον πλανήτη, με τις διαβεβαιώσεις της Πολιτείας για παρουσία κόσμου να εντείνουν την πεποίθηση πως το Final 8 θα ήταν μια γιορτή του μπάσκετ σε μια δύσκολη περίοδο για την ανθρωπότητα.

Παρ’ όλα αυτά, τα πάντα βρίσκονται στον αέρα. Κι αυτό γιατί τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης άφησαν εκτός… κάδρου τα γήπεδα, όσον αφορά στην πληρότητα κόσμου στις εξέδρες. Η διοργάνωση του Final-8 δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από την εξέλιξη αυτή, καθώς η απουσία κόσμου ανατρέπει τα αρχικά πλάνα των εμπλεκόμενων πλευρών.

Μέσα σ’ όλα, στην συνέντευξη Τύπου στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν και η Αθήνα πήρε το χρίσμα για το Final 8 του BCL, η Περιφέρεια Αττικής δεσμεύτηκε πως θα συνδράμει οικονομικά την προσπάθεια. Έπειτα από ψηφοφορία, το περιφερειακό συμβούλιο είπε, ωστόσο, «όχι» στο κονδύλι ύψους 178.640 ευρώ για τη διοργάνωση της Αθήνας, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε περισσότερα