Νέες πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Με πτώση κοντά στο 2% άνοιξε η εβδομάδα

  • Ο γενικός δείκτης το πρωί υποχώρησε της Δευτέρας κάτω από τις 550 μονάδες
  • Ο τραπεζικός δείκτης είχε απώλειες 4,68%
  • Αρνητική πάντως είναι και η εικόνα στα μεγάλα διεθνή Χρηματιστήρια
  • Handelsblatt: Φόβος για νέα τραπεζική κρίση σε Ελλάδα και Ιταλία

Με απώλειες ξεκίνησε η νέα εβδομάδα στο Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να πέφτει κάτω από τις 650 μονάδες, δημιουργώντας νέες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο.

Ο γενικός δείκτης το πρωί υποχώρησε της Δευτέρας κάτω από τις 550 μονάδες και συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στις 646,11 μονάδες, χάνοντας 1,95%.

Ο τραπεζικός δείκτης είχε απώλειες 4,68%, με τις μετοχές της Πειραιώς και της Eurobank να χάνουν 8,47% και 5,2% αντίστοιχα. Μικρότερες αλλά εξίσου σημαντικές οι απώλειες της Εθνικής Τράπεζας 3,87% και της Alpha Bank στο 3,34%. Η μετοχή της ΔΕΗ που έχει βρεθεί υποχωρεί κατά 2,87%.

Παράλληλα, οι συναλλαγές στην πρώτη μισή ώρα της συνεδρίασης ανήλθαν κοντά στα 4 εκατ.

Στον τραπεζικό κλάδο η μετοχή της Πειραιώς υποχωρεί 8,83% στα 1,249 ευρώ, η Eurobank υποχωρεί 6,54% στα 0,5570 ευρώ, η Εθνική σημειώνει πτώση 4,46% στα 1,6050 ευρώ και η Alpha Bank υποχωρεί 3,17% στα 1,190 ευρώ.

Αρνητική πάντως είναι και η εικόνα στα μεγάλα διεθνή Χρηματιστήρια, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ιταλία προσεγγίζουν το 3,5%, μετά τη διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Ρώμη σχετικά με τον προϋπολογισμό.

Handelsblatt: Φόβος για νέα τραπεζική κρίση σε Ελλάδα και Ιταλία

«O τεράστιος όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα και η δημοσιονομική στάση του λαϊκιστικού συνασπισμού στην Ιταλία πυροδοτούν φόβους για μία νέα τραπεζική κρίση στις δύο μεσογειακές χώρες» αναφέρει την ίδια στιγμή σε ρεπορτάζ της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 37 δισ. ευρώ έχασαν οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου από μετοχές ιταλικών τραπεζών από τα μέσα Μαΐου. Όμως, τα πιο τρομακτικά δεδομένα ήρθαν από την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα. Στην Αθήνα, τραπεζικός δείκτης υποχώρησε την Τετάρτη κάποια στιγμή της ημέρας κατά 9%, ενώ η τρ. Πειραιώς έχασε το ένα πέμπτο της αξίας της», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Διαβάστε περισσότερα