Νέα στοιχεία για τον serial killer στην Κύπρο – Αγνοούνται άλλες 22 Φιλιππινέζες

  • Φρικιαστικά τα όσα αποκάλυψε ο 35χρονος για τη δολοφονία της Marry Rose
  • «Όταν την έπνιγα, ένιωθα ωραία»
  • Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της εξάχρονης κόρης της

Η πρωτοφανής στα χρονικά υπόθεση που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη στην Κύπρο κι αφορά τις δολοφονίες που διέπραξε ο 35χρονος «Ορέστης», παίρνει νέα τροπή, καθώς τα μηνύματα που έρχονται από το νησί δεν είναι καθόλου αισιόδοξα για τον αριθμό των θυμάτων του.

Ο αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας ανέφερε ότι ενδεχομένως τα θύματα να μην είναι ένα ή δύο αλλά περισσότερα, ενώ οι Αρχές από το πρωί της Μ. Δευτέρας, επιχειρούν τόσο στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο όσο και στο περίφημο φρεάτιο στο Μιτσερό το οποίο έχει βάθος 130 μέτρων και χθες είχαν ερευνηθεί μόνο τα 60 προκειμένου να βρουν νέα στοιχεία για τη δράση του serial killer «Ορέστη».

Μάλιστα, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εντοπισμού και άλλων πτωμάτων στο φρεάτιο, καθώς οι κάμερες των δυτών, κατέγραψαν το Σάββατο κάποιες σκιές που εικάζεται ότι είναι πτώματα. Η αστυνομία θα διενεργήσει ακόμη έρευνες στο σπίτι, στα δύο αυτοκίνητα και σε ηλεκτρονικές συσκευές του υπόπτου, καθώς και στην κατοικία του θύματος

Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί δύο νεκρές Φιλιππινέζες, η 38χρονη Μαίρη Ρόουζ και η 28χρονη Αριάν Παριάν Λοτζάνο, ενώ νεκρό θεωρείται και το παιδί της Μαίρης Ρόουζ, η 6χρονη Σιέρα, τη σορό της οποίας αναζητούν οι αρχές στη λίμνη Ξυλιατού. Η λίμνη δημιουργήθηκε μόλις πριν μερικά χρόνια και έχει βάθος 100 μέτρα.

Την ίδια ώρα δημοσιογράφος από το Sigma υποστηρίζει ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν δηλωθεί 22 εξαφανίσεις γυναικών από τις Φιλιππίνες, κάτι που προκαλεί ανησυχία. Διευκρίνισε βέβαια ότι τα στοιχεία αυτά είναι δύσκολο να διερευνηθούν γιατί ενδεχομένως οι γυναίκες αυτές να έχουν περάσει στα κατεχόμενα και κανείς δεν ξέρει την ακριβή τους τύχη.

Το ίδιο υποστηρίζει και ο πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου, Λούης Κουτρουκίδης «22 κοπέλες υπάρχουν εξαφανισμένες, δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα η αστυνομία. Όταν θα ξυπνήσουν όλοι και όλα και θα πάμε έξω να κοιτάξουμε να βρούμε πού πήγαν οι άλλες. Μετά τις 6 Μάϊου, αυτό που έκανε η αστυνομία, ήταν μπράβο τους, μπορούσαν να το κάνουν 7 του Μάη πέρσι…», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι οι εξαφανίσεις αυτές έχουν δηλωθεί τα 3 με 4 τελευταία χρόνια.

Η απολογία του δολοφόνου

«Κατά τη διάρκεια της ερωτικής µας συνεύρεσης τη στραγγάλισα. Μετά την έδεσα και την πέταξα στο φρεάτιο του µεταλλείου στο Μιτσερό», φέρεται να δήλωσε προς τους δικαστικούς λειτουργούς που τον άκουγαν εµβρόντητοι.Στην ίδια λίµνη έριξε τυλιγµένη σε σεντόνι και την εξάχρονη µαζί µε πέτρες.

Οπως είπε στους αστυνοµικούς, όταν είδε ότι οι πέτρες υποχώρησαν, έσυρε πίσω το πτώµα, στερέωσε καλύτερα τις πέτρες και το ξαναπέταξε στο νερό.Κατά τις έρευνες για τον εντοπισµό της το Σάββατο, οι Αρχές βρήκαν το σώµα µιας δεύτερης γυναίκας που ενδεχοµένως ανήκει στην 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοζάνο µε καταγωγή από τις Φιλιππίνες.

Η άτυχη γυναίκα εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της πρώην βοηθού αρχηγού της Κυπριακής Αστυνοµίας, Μαριάννας Φραντζή, και ο τρόπος θανάτου του της ήταν ακριβώς ίδιος µε εκείνον της 38χρονης, όπως οµολόγησε ο δράστης.

Διαβάστε περισσότερα