Νέα πρόκληση Ερντογάν για τη γενοκτονία των Ποντίων – «Την 19η Μαΐου, διώξαμε τους εισβολείς»

Σε μια ακόμα πρόκληση προέβη το Σάββατο 18 Μαΐου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος όχι μόνο αρνείται τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αλλά αντίθετα κάνει λόγο και για μέρα «εθνικής βούλησης» σχετικά με την 19η Μαΐου, μνημονεύοντας  την εθνική τουρκική εορτή της 19ης Μαΐου και τα 100 χρόνια από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν σε γραπτό του μήνυμα ανέφερε μεταξύ άλλων: πως «η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης».

Αναλυτικά το μήνυμα του Ερντογάν:
«Ζήτω η ελεύθερη, η ανεξάρτητη και η ισχυρή Τουρκία.

Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που πριν από 100 χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, φτάνοντας στη Σαμψούντα, ξεκίνησε τον εθνικό μας αγώνα. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης. Η 19η Μαΐου είναι ημέρα της ανάστασης του έθνους μας. Η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας».

Απευθυνόμενος παράλληλα στους νέους, ο Τούρκος πρόεδρος τους έθεσε προ των ευθυνών τους απέναντι στην πατρίδα και τους αγώνες των προγόνων τους.

«Αγαπητοί νέοι. Όπως και χθες, έτσι και σήμερα εσείς θα προστατεύσετε αυτή τη χώρα ενάντια στις εστίες του κακού και την προδοσία κατά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας μας»

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

 

Διαβάστε περισσότερα