Νέα επεισόδια στον Έβρο τα ξημερώματα (video)

Επεισόδια συνέβησαν ξανά στον Έβρο και στο φυλάκιο των Καστανιών ανάμεσα σε μετανάστες, που παρακινήθηκαν από τους Τούρκους, και τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, επί μιάμιση ώρα, από τις 2.30 ως τις 4.00 τα ξημερώματα, ομάδα 300 μεταναστών με πέτρες, σφεντόνες και αυτοσχέδιους λοστούς επιχειρούσαν να σπάσουν την γραμμή αποτροπής στα ελληνικά σύνορα και να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος.

Η ελληνική πλευρά έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εισβολής με την συνεργασία και τούρκων αστυνομικών, που πετούσαν δακρυγόνα. Το επεισόδιο κρίνεται από το ΓΕΕΘΑ ως σοβαρό και εκτιμάται ότι οι Τούρκοι ήθελαν να δοκιμάσουν το επίπεδο ετοιμότητας των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο «Φυλάκιο 1» σήμανε συναγερμός και ήχησαν οι σειρήνες. Στρατός κι Ελληνική Αστυνομία ανέλαβαν δράση, ενώ για πρώτη φορά είδε την κατάσταση που επικρατεί και κλιμάκιο της νέας δύναμης της FRONTEX που συνδράμει στις περιπολίες στον Έβρο.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται επεισόδια στην περιοχή από τη στιγμή που η Ευρώπη σφράγισε τα σύνορά της λόγω κορονοϊού προς τρίτες χώρες, συνεπώς και την Τουρκία.

Πηγή: Νέα επεισόδια στον Έβρο τα ξημερώματα (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα