Μόλις 3.000 πρόσφυγες έχουν περάσει από τα νησιά στην ενδοχώρα

Όπως αποκαλύπτει σχετική ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, από τον Αύγουστο έως και σήμερα, ο αριθμός των προσφύγων που έχουν μεταφερθεί από τα λιμάνια σε δομές της ενδοχώρας, είναι μόλις 3.887 άτομα, ενώ καθημερινά έρχονται εκατοντάδες νέοι πρόσφυγες.

Ο Οργανισμός, που έχει αναλάβει τις μεταφορές στις δομές της ενδοχώρας, περίπου 700 ευάλωτοι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου απ’ τα ελληνικά νησιά στην ενδοχώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι περισσότεροι ήταν οικογένειες με παιδιά από το Αφγανιστάν, και ήρθαν από τα νησιά της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου, της Λέρου και της Κω.

Παράλληλα, ο ΔΟΜ σε συνεργασία με το Danish Refugee Council (DRC), την Arbeiter Samariter Bund (ASB) και τη UNICEF, παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης σε 29 ανοιχτές δομές φιλοξενίας, όπου σήμερα διαμένουν περίπου 19.000 άτομα.

Επιπλέον, ο ΔΟΜ λειτουργεί 33 ξενοδοχεια σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου και φιλοξενούνται 4.200 αιτούντες άσυλο, με την υποστήριξη της γενικής διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ο οργανισμός με τη χρηματοδότηση της ΕΕ, συμβάλλει και στην επέκταση των υπαρχουσών δομών και στη δημιουργία νέων θέσεων φιλοξενίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα