«Μπαλάκι» οι ευθύνες για τη λιποθυμία μαθήτριας από ναρκωτικά – Τι λέει το σχολείο της

Σάλος έχει δημιουργηθεί μετά την είδηση ότι 14χρονη μαθήτρια από το Μαρκόπουλο λιποθύμησε κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, μετά από χρήση ναρκωτικών. Σύμφωνα με όσα ομολόγησε η ίδια, μόλις ανέκτησε τις αισθήσεις της, είχε κάνει χρήση χασίς, το οποίο της παρείχαν δύο συμμαθητές της.

Τι καταγγέλλει ο δήμαρχος 

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Μαρκόπουλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 κατήγγειλε προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού από τη γυμνασιάρχη.

Όπως λέει, η Γυμνασιάρχης επιχείρησε να συγκαλύψει το περιστατικό διώχνοντας τους εμπλεκόμενους μαθητές από το σχολείο, αντί να ζητήσει βοήθεια για τα παιδιά, όπως σύμφωνα με την άποψή του έπρεπε να κάνει.

Ο κ.Μεθενίτης είπε ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές εκδιώχθηκαν από το σχολείο, λίγες μέρες πριν από τις εξετάσεις τους, κάτι που δε λύνει το πρόβλημα, αλλά αντιθέτως το εντείνει, αφού τα παιδιά στιγματίζονται.

Ο Δήμαρχος, από την πλευρά του, ζήτησε όπως δήλωσε, τη στήριξη κοινωνικού λειτουργού από τη γυμνασιάρχη και τόνισε ότι ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του του είναι «στη διάθεση όλων να βοηθήσουμε το παιδί αυτό να επανενανταχθεί».

Τι αναφέρει η διεύθυνση του σχολείου

Σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του σχολείου τονίζει πως «δεν υπήρξε κανένα λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της εκδρομής, ώστε να κινδυνεύσει η υγεία κανενός μαθητή και καμιάς μαθήτριας», υπογραμμίζοντας πως οι εκπαιδευτικοί που συνόδευαν τα παιδιά αντιμετώπισαν το περιστατικό «με μοναδικό κριτήριο την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών».

πηγή