Με «μώλωπες» τα πρόσωπα των Ομπάμα, Κλίντον, Μέρκελ και Μακρόν για καλό σκοπό

Έναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκε ο ιταλός καλλιτέχνης, Αλεσάντρο Παλόμπο προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη μάστιγα της βίας κατά των γυναικών. Έφτιαξε αφίσες με τα πρόσωπα διάσημων γυναικών από τον χώρο της πολιτικής τα οποία είναι πρησμένα και γεμάτα μώλωπες, όπως δηλαδή είναι τα  πρόσωπα των κακοποιημένων γυναικών.

Αυτή η «καμπάνια τέχνης του δρόμου» που λαμβάνει χώρα στο Μιλάνο φέρει τον τίτλο «Just because I am a Woman» (Επειδή απλά είμαι γυναίκα).

Μπριζίτ Μακρόν, Άνγκελα Μέρκελ, Μισέλ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον εμφανίζονται με πρόσωπα χτυπημένα, γεμάτα αίματα και εκδορές. Το ίδιο ισχύει και για τα πρόσωπα της αμερικανίδας βουλευτίνας, Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ, της ντε φάκτο επικεφαλής της κυβέρνησης της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σου Κι και της Σόνια Γκάντι, της προέδρου του κόμματος του Κογκρέσου, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Ινδία.

Παρουσιάζοντας τα γεμάτα με τραύματα πρόσωπα ορισμένων από των σημαντικότερων γυναικών της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, ο Αλεσάντρο Παλόμπο θέλει «να αποτυπώσει την τραγωδία που βιώνουν εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο (…) με στόχο να καταγγείλει, να ευαισθητοποιήσει και να αποσπάσει μια ουσιαστική απάντηση των θεσμών και της πολιτικής» εξήγησε το γραφείο Τύπου του καλλιτέχνη.

Σε κάθε αφίσα, κάτω από τα πρόσωπα γυναικών που έχουν πέσει θύματα βιαιοπραγίας ή στραγγαλισμού, μηνύματα γραμμένα στην αγγλική γλώσσα καταγγέλλουν την κατάσταση πολλών γυναικών σε κάθε γωνιά του πλανήτη:

«Είμαι θύμα ενδοοικογενειακής βίας, πληρώνομαι λιγότερα, υπέστην ακρωτηριασμό των γεννητικών μου οργάνων, δεν έχω δικαίωμα να ντύνομαι όπως θέλω, δεν μπορώ να επιλέξω ποιον θα παντρευτώ, είμαι θύμα βιασμού».

«Η βία κατά των γυναικών είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που αφορά όλους τους ανθρώπους χωρίς διάκριση φυλής, κοινωνικής τάξης ή θρησκείας» υπογραμμίζουν τα μηνύματα στις αφίσες.

 

Πηγή: Με «μώλωπες» τα πρόσωπα των Ομπάμα, Κλίντον, Μέρκελ και Μακρόν για καλό σκοπόaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα