Με κλειστές πόρτες συνεχίζεται το πρωτάθλημα στην Ιταλία λόγω κορονοϊού

H ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε, τελικά, να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Serie A και να μην αναβληθούν οι αγώνες, λόγω της πίεσης για να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές, αλλά ανακοίνωσε ότι όλοι οι αγώνες μέχρι νεωτέρας θα διεξάγονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων λόγω του κορονοϊού. Αυτό συνέβη μετά τις αναβολές στις ρεβάνς του Κυπέλλου Γιουβέντους – Μίλαν, αλλά και Νάπολι – Ίντερ.

Μετά από σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, ανακοίνωσε ότι όλες οι αθλητικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου και του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας θα συνεχιστούν κανονικά, όμως επειδή πάνω απ’ όλα προέχει η υγεία των φιλάθλων, τα παιχνίδια θα διεξάγονται πίσω από κλειστές πόρτες.

«Θα διατηρήσουμε και θα βοηθήσουμε τη συνέχιση των αθλητικών δραστηριοτήτων, ωστόσο, θα φροντίσουμε και για την υγεία των πολιτών», σχολίασε με νόημα ο Σπανταφόρα.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην παρεκκλίνουμε από τις κατευθυντήριες γραμμές των επιστημόνων. Παίρνουμε αποφάσεις που επηρεάζουν τον τρόπο ζωής των Ιταλών και είμαστε ακόμα σε κατάσταση συναγερμού, σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα. Η λοίμωξη θα μπορούσε επίσης να επεκταθεί, δεν ξέρουμε πότε θα φτάσουμε στην κορύφωση», είχε πει νωρίτερα ο ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε.

Υπενθυμίζεται ότι στο καμπιονάτο την Κυριακή (01/03) δεν έγιναν πέντε ματς (μετατέθηκαν για τον Μάιο), ενώ αρχικά είχε παρθεί η απόφαση να γίνουν χωρίς κόσμο.

Πηγή: Με κλειστές πόρτες συνεχίζεται το πρωτάθλημα στην Ιταλία λόγω κορονοϊούaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα