Με επιτυχία η μάχη της Πυροσβεστικής σε πυρκαγιά στην Ηλεία

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση
στην περιοχή Τριανταφυλλιά, του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία. Η πυροσβεστική, λόγω και της ύφεσης των ανέμων, κατάφερε να ελέγξει τη φωτιά που έκαιγε μέσα σε χαράδρα, μέσα σε δύο ώρες.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 21 πυροσβέστες με εννιά οχήματα. Αργότερα οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν σε 41 πυροσβέστες, 11 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Σημειώνεται ότι στην ίδια περιοχή είχε εκδηλωθεί και το Σάββατο (14/09) πυρκαγιά, η οποία είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο σήμερα το πρωί.

Εάν η φωτιά ξέφευγε από τη ζώνη που είχε κάνει η πυροσβεστική, θα έμπαινε σε αναγεννημένο πευκοδάσος και θα λάμβανε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έκαψε 30 στρέμματα δασικής έκτασης. Επικεφαλής στο έργο κατάσβεσης ήταν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Ταξίαρχος, Θύμιος Γεωργακόπουλος.

Σημειώνεται πως και τον Οκτώβριο του 2018 είχαν ξεσπάσει δύο πυρκαγιές ταυτόχρονα σε Τριανταφυλλιά και Κορυφή, δηλαδή στις δύο πλευρές του τελευταίου χωριού, όπου οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αντιμετώπισαν και τότε επιτυχώς χωρίς να κινδυνέψει το χωριό Κορυφή.

Πλέον η περιοχή χρήζει ιδιαίτερης φύλαξης και λόγω της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων που πλέον μεγαλώνει σιγά, σιγά εκεί και λόγω της δασικής έκτασης που μπορεί να απειλήσει κατοικημένες περιοχές. Ίσως στο σχεδιασμό να χρειάζεται 24ώρη φύλαξη, καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας στην Κορυφή υπάρχει πυροφύλακας που ελέγχει όλη τη ζώνη και ακόμα μακρύτερα…

Δεν είναι άλλωστε, τυχαίο το γεγονός πως η πυρκαγιά ξέσπασε λίγη ώρα μετά τη λήξη βάρδιας του πυροφύλακα…

(πληροφορίες, φωτογραφίες: ilialive.gr)

Διαβάστε περισσότερα