Μεγάλη απάτη: Οδηγοί ταξί είχαν τοποθετήσει tablet αντί ταξίμετρου

Αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για μη χρήση ταξιμέτρου πραγματοποίησαν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους σε Δ.Χ.Ε. οχήματα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως και 13 Ιουνίου 2019, διαπιστώθηκε ότι συνολικά 20 ταξί, πέντε στις περιοχές Πυλαίας Χορτιάτη και 15 στο κέντρο της πόλης, δεν έκαναν χρήση ταξιμέτρου, οπότε σε βάρος των οδηγών και των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, οι παραβάτες οδηγοί είχαν απενεργοποιήσει το ταξίμετρο και αντ’ αυτού είχαν τοποθετήσει ηλεκτρονική συσκευή ( tablet ), στην οποία είχαν εγκαταστήσει εφαρμογή καταγραφής οφειλόμενου αντιτίμου.

Η εν λόγω εφαρμογή κατά τη διάρκεια της διαδρομής εμφάνιζε στην οθόνη της ηλεκτρονικής συσκευής ψηφιακό ταξίμετρο, χωρίς όμως τη δυνατότητα έκδοσης φορολογικής απόδειξης. Ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος πελάτης πλήρωνε το αντίτιμο που εμφανιζόταν σε αυτήν, χωρίς να λαμβάνει όμως αντίστοιχη απόδειξη.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνιστά στους πολίτες:

  • Όταν εισέρχονται σε ταξί να ρωτούν τον οδηγό πού βρίσκεται το ταξίμετρο (αν δεν είναι σε εμφανές σημείο)
  • Να γνωρίζουν ότι το κινητό και το tablet δεν αποτελούν ταξίμετρα
  • Όταν εξέρχονται από το ταξί, προτού αποβιβαστούν, να ζητούν τη νόμιμη απόδειξη παροχής υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα