Μείωση των χρεώσεων υποσχέθηκαν οι τραπεζίτες στον Μητσοτάκη – Τι συμφωνήθηκε

Την υπόσχεση των τραπεζιτών ότι θα αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους για τις τραπεζικές χρεώσεις, που προκάλεσαν αντιδράσεις, έδωσαν οι τραπεζίτης στη συνάντησή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι εκπρόσωποι των τραπεζών δεσμεύτηκαν ότι θα επαναξιολογήσουν τις χρεώσεις και ότι θα προχωρήσουν σε μειώσεις ή ακόμη και κατάργηση για κάποιες απ’ αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες θα ανακοινώσουν τις προθέσεις τους στο θέμα των χρεώσεων το απόγευμα της Παρασκευής, ώστε να έχουν το περιθώριο το επόμενο τριήμερο – καθώς μεσολαβεί η αργία της 28ης Οκτωβρίου- να προχωρήσουν στις αναπροσαρμογές.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως το βασικό σημείο συζήτησης του πρωθυπουργού με τους τραπεζίτες ήταν οι μεγάλες χρεώσεις στις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών.

Εκτός των εκπροσώπων των τραπεζών στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Aδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου, Aκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Πηγή: Μείωση των χρεώσεων υποσχέθηκαν οι τραπεζίτες στον Μητσοτάκη – Τι συμφωνήθηκεaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα