Μασέζ κατηγορεί τον 95χρονο δημιουργό του Spiderman, Σταν Λι, για σεξουαλική παρενόχληση

Ο διάσημος συγγραφέας και επίτιμος πρόεδρο της εταιρείας κόμικ «Marvel», Σταν Λι, κατηγορείται από τη μασέζ, Μαρία Καρμπάλο, για σεξουαλική παρενόχληση.

Στη μήνυσή της, η μασέζ κατηγορεί τον 95χρονο δημιουργό πολλών υπερηρώων (Spiderman, Avengers) ότι την άγγιξε με τα γεννητικά του όργανα. Σύμφωνα με την ίδια, το επεισόδιο αυτό έγινε τον Απρίλιο του 2017, στο περιθώριο ενός συνεδρίου κόμικ που οργανώθηκε στο Σικάγο.

Ο δικηγόρος του Σταν Λι είπε ότι ο πελάτης του αρνείται κάθε κατηγορία. «Είναι μια γνωστή προσωπικότητα και νομίζω ότι πρόκειται για εκβιασμό. Είναι 95 ετών, δεν πιστεύω ότι θα έκανε κάτι τέτοιο», σχολίασε ο Τζόναθαν Φρόιντ, μιλώντας στην εφημερίδα Chicago Tribune.

Η Καρμπάλο υποστηρίζει ότι της ζητήθηκε δύο φορές να πάει στη σουίτα του Σταν Λι. Στο πρώτο μασάζ που του έκανε, εκείνος άγγιξε τα γεννητικά του όργανα μπροστά της, οπότε εκείνη έφυγε από το δωμάτιο. Ο συγγραφέας φέρεται ότι ζήτησε συγγνώμη, μέσω του εργοδότη της και κατόπιν ζήτησε ξανά να του κάνει μασάζ, κατά τη διάρκεια του οποίου άγγιξε το πόδι της με τα γεννητικά του όργανα.

«Αφού είδα τις άλλες γυναίκες να αγωνίζονται για να τους συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό, το αποφάσισα: θα το κάνω κι εγώ», εξήγησε η μασέζ, αναφερόμενη στο κίνημα #MeToo που οργανώθηκε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον παραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Η Καρμπάλο ζητάει ως αποζημίωση το ποσό των 50.000 δολαρίων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP)

πηγή