Μαραθώνιος Λονδίνου: Θρίαμβος της Κένυας – Δοκιμάστηκε νέος τρόπος για να ξεδιψούν οι δρομείς (video)

Σε θρίαμβο της Κένυας σε άνδρες και γυναίκες εξελίχθηκε την Κυριακή του Πάσχα (28/4) ο Μαραθώνιος του Λονδίνου, όπου είχαμε μια νέα πρωτοτυπία σε ότι αφορά στον τρόπο με τον οποίο οι δρομείς πίνουν νερό, καθώς χρησιμοποίησαν ειδικές κάψουλες που διαλυόντουσαν στο στόμα τους και όχι μπουκάλια. Για να μειωθεί η χρήση πλαστικών μπουκαλιών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο 34χρονος Ελιούντ Κιπτσόγκε από την Κένυα οδήγησε από την αρχή μέχρι το τέλος την κούρσα, φτάνοντας στην τέταρτη πρώτη θέση του στην διοργάνωση (μετά το 2015, 2016 και 2018), με τον Μο Φάρα, να μην μπορεί να τον αμφισβητήσει και να περιοριστεί στην πέμπτη θέση (2:05:39).

Ο Κιπτσόγκε που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ κατά ένα λεπτό όταν κέρδισε το μαραθώνιο του Βερολίνου πέρυσι με χρόνο δύο ωρών, ενός λεπτού και 39 δευτερολέπτων, έκανε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο μαραθωνίου 2:02:37, μπροστά από τους Αιθίοπες, Μοσενέτ Γκερεμέ και Μουλέ Βασιούμ.

Η Μπριγκίτ Κόσγκεϊ επίσης από την Κένυα ήταν η νικήτρια στις γυναίκες, για πρώτη φορά στην καριέρα της, με χρόνο 2:18:20, μπροστά από την συμπατριώτισσά της Βιβιαν Τσερουγιότ και την Ρόζα Ντερεγέ από την Αιθιποία. Τους νικητές βράβευσαν και μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Όπως είπαμε, στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, που είναι ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της Ευρώπης, συνέβη μια πραγματικά ιστορική πρωτοτυπία καθώς οι διοργανωτές αποφάσισαν να προμηθεύσουν τους αθλητές με νερό σε μια πρωτόγνωρη μορφή.

Οι δρομείς δεν έπαιρναν μπουκάλια για να πιουν νερό κατά την διάρκεια της διαδρομής, αλλά κάψουλες οι οποίες διαλυόντουσαν στο στόμα. Ο Ooho, μια εταιρεία που αποφάσισε να καταργήσει τα πλαστικά μπουκάλια, ανακάλυψε αυτό τον περίεργο τρόπο, που είδαμε για πρώτη φορά σε μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ελπίζει πως θα ευαισθητοποιήσει κι άλλες ομοσπονδίες ανά τον κόσμο ώστε να γίνει γνωστός αυτός ο νέος τρόπος κατανάλωσης νερού που θα βοηθήσει να μειωθεί η χρήση πλαστικών μπουκαλιών.

Θύμα κλοπής έπεσε ο Μο Φάρα

Ο Μο Φάρα από τη Μεγάλη Βρετανία είχε μια απροσδόκητη… έκπληξη γενεθλίων πριν από μερικές ημέρες, όταν έπεσε θύμα ληστείας κατά την παραμονή του στο ξενοδοχείο της Αντίς Αμπέμπα, μετριάζοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τις καλές εντυπώσεις από την προετοιμασία που πραγματοποίησε εκεί, ενόψει της συμμετοχής του στο Μαραθώνιο του Λονδίνου. Ο Φάρα είχε δηλώσει ότι ολοκλήρωσε ένα πολύ καλό πρόγραμμα προετοιμασίας στην Αιθιοπία, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ελιούντ Κιπτσόγκε.

Διαβάστε περισσότερα