Μαθήτρια χάνει τη μνήμη της κάθε… δύο ώρες: «Γρίφος» για τους γιατρούς η σπάνια πάθησή της (video)

Μια έφηβη από το Ιλινόις των ΗΠΑ πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση, που αποτελεί «γρίφο» για τους γιατρούς, που αναζητούν θεραπεία. Συγκεκριμένα, η Riley Horner, έπειτα από ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι της, ξυπνάει κάθε μέρα και νομίζει πως είναι 11 Ιουνίου, ενώ χάνει τη μνήμη της κάθε δύο ώρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να θυμάται τι έκανε ή με ποιον μίλησε ακόμα και την ίδια μέρα.

Η νεαρή Αμερικανίδα δέχτηκε δυνατό χτύπημα στο κεφάλι στις 11 Ιουνίου από συμμαθητή της κατά τη διάρκεια χορού. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί διέγνωσαν μόνο διάσειση και την έστειλαν σπίτι της. Μόνο που το κορίτσι παρουσιάσει τα παραπάνω συμπτώματα και οι γιατροί ακόμα δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.

Πέραν της απώλειας μνήμης η έφηβη παθαίνει δεκάδες επιληπτικές κρίσεις καθημερινά τους τελευταίους τρεις μήνες.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο «WQAD» η ίδια περιέγραψε την κατάστασή της ως εξής: «Δεν μπορώ να δημιουργήσω αναμνήσεις και είμαι πολύ φοβισμένη. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν. Είναι σαν τις ταινίες. Δεν θα θυμάμαι αυτή τη συνέντευξη σε λίγο. Έχω ένα ημερολόγιο στην πόρτα μου και όταν το κοιτάω και συνειδητοποιώ πως είναι Σεπτέμβρης παθαίνω σύγχυση και δεν μπορώ να θυμηθώ τίποτα από το παρελθόν».

Όπως λέει η μητέρα της, οι γιατροί τους είχαν πει στην αρχή ότι η μνήμη της θα βελτιωνόταν μέρα με τη μέρα, αλλά έχουν περάσει ήδη τρεις μήνες και δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος. Τον τελευταίο καιρό τους προετοιμάζουν λέγοντας ότι μπορεί να μείνει έτσι για πάντα, γεγονός που η μητέρα της δεν μπορεί να αποδεχτεί.

(πληροφορίες από news247.gr, ΑΝΤ1)

Διαβάστε περισσότερα